Donaris 930 x 122

chiuretaj

(VIDEO) PACIENTĂ CHIURETATĂ LA LUMINA TELEFONULUI LA SPITALUL JUDEȚEAN

Pacientă chiuretată la lumina telefonului la Spitalul Județean. Acuzații la Spitalul Județean de Urgență din Pitești. Unei femei de 33 de ani din orașul Topoloveni i s-a făcut luni, 9 decembrie 2019, un chiuretaj la lumina telefonului mobil. O spune pacienta și o recunoaște și Marcel Buzatu, medic specialist și șeful Secției de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Județean.

Citiți și: Ce s-a întâmplat cu bărbatul care a fugit din Spitalul Județean

Femeia a ajuns la spital cu un echipaj de ambulanță. Având hemoragie, a fost dusă la Secția de Obstetrică-Ginecologie pentru a i se face un chiuretaj. Lampa din sala de operații nu ar fi funcționat la momentul respectiv, iar chiuretajul s-a făcut la lumina telefonului unei asistente.

Pe lângă condițiile improprii în care s-a realizat intervenția chirurgicală, femeia acuză și limbajul neprofesional pe care l-ar fi folosit Mihail Robert Ionescu, doctorul care i-a făcut chiuretajul.

Citiți și: Doliu la Spitalul Județean! „Rămas bun!”

„M-a pus pe masa de consult, că aia nu se poate numi masă de operații, și zice „N-am lumină, n-am nimic!”. Nu-i mergea proiectorul, nu-i mergea aspiratorul, m-a făcut în viu, fără anestezie. A cerut lumină la o asistentă. A cerut telefonul mobil pentru că el nu are lumină și asistenta i-a aprins telefonul.

Mai făcea și mișto… Îi zicea doctorul dacă e performant telefonul, rezistent la praf, rezistent la umiditate. „De ce, domnule doctor?” – „Păi, s-ar putea să ți-l ud și dacă se strică cine ți-l plătește? Eu sau doamna pacientă că nu știe când să vină la consult?”, acuză femeia. Declarația pacientei, în următorul material video:

Marcel Buzatu, medic specialist și șeful Secției de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență din Pitești, recunoaște că intervenția medicală s-a făcut la lumina telefonului pentru că s-ar fi ars un bec, lampa devenind nefuncțională. Problema ar fi fost rezolvată ulterior.

„Domnul doctor a chiuretat-o de față cu asistenta, cu două infirmiere, la lumina telefonului. Am știut de la raportul de gardă”, afirmă Buzatu.

Șeful secției neagă, însă, acuzația potrivit căreia femeii nu i-ar fi fost făcută anestezie. Pe de altă parte, Marcel Buzatu nu comentează limbajul pe care l-ar fi folosit medicul Ionescu:

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3