930 x122 grota rece

amenintari

(VIDEO) PITEȘTEANCA DIN ITALIA CARE I-A ÎNDEMNAT PE CONAȚIONALI SĂ NU PLECE SPRE ROMÂNIA, AMENINȚATĂ, DAR NEINTIMIDATĂ

Ramona Voiculescu, jurnalista din Pitești stabilită de 18 ani în nordul Italiei, în Lignano Sabbiadoro (regiunea Friuli Venezia Giulia, la granița cu Slovenia și regiunea Veneto), face, încă de la izbucnirea crizei coronavirusului, un apel către conaționalii săi să nu se întoarcă în România, tocmai pentru a nu-i pune în pericol pe cei de acasă.

Citiți și: Pitești. Minor violent, total scăpat de sub control! Ce a putut să facă acesta

„Inconștiența oamenilor reprezintă un real pericol pentru siguranța sănătății publice”

Demersul său n-a fost însă privit cu ochi buni de o parte dintre românii din Italia care au încercat să se refugieze în România atunci când situația a devenit alarmantă.

Citiți și: Urs ucigaș din Italia, transferat în România

De câteva zile, Ramona a început să primească amenințări.

„Să ignori pericolul pe care îl reprezintă coronavirusul în acest moment în întreaga lume nu înseamnă că nu te poate atinge. Italia se află în acest moment în carantină deoarece situația este extrem de gravă, iar cea mai mare dificultate este amenințarea ca sistemul sanitar să intre în colaps, așa cum repetă neîncetat autoritățile de aici. Cel mai important lucru este să se evite cât mai mult locurile publice pentru a împiedica răspândirea virusului și pe teritoriul României, așa cum se întâmplă în Italia și în multe alte țări.

Amenințările pe care le-am primit deoarece am explicat în mod obiectiv și transparent situația cu care se confruntă acum Italia dovedesc faptul că inconștiența oamenilor reprezintă un real pericol pentru siguranța sănătății publice. Mai mult decât oricând, acum este nevoie de responsabilitate”, declară Ramona Voiculescu pentru ePitești.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90