930 x122 grota rece

centenarul unirii

PITEȘTENII AU STAT LA COADĂ LA MUZEU

Piteștenii au stat la coadă la Muzeu. Piteștenii au venit în număr mare aseară la Muzeul Județean, profitând de intrarea gratuită cu ocazia Nopții Muzeului Argeșean.

Citiți și: Investiție de aproape 5 milioane de €! În ce stadiu se află lucrările la Muzeul Județean

De la ora 18 și până la ora 24, au putut fi vizitate expozițiile de la secțiile de Știinţe ale naturii și Istorie, Cabinetul numismatic şi Galeria de artă “Rudolf Schweitzer-Cumpăna”.

Paralel cu vizitarea expozițiilor, participanții s-au putut bucura de muzică de fanfară, iar către final de o retragere cu torțe și de un foc de artificii.

Citiți și: PIESE DE TEZAUR, EXPUSE LA MUZEUL JUDEŢEAN

În curtea interioară a Muzeului Asociaţia ”6 Dorobanţi” a amenajat un bivuac, format din mai multe corturi, umbrar, reţele de „sârmă ghimpată”, saci cu „nisip”, gabioane, piese de armament greu și elemente de decor, în cadrul căruia s-au desfășurat mai multe activități dedicate Centenarului Unirii.

A existat și un cinematograf de campanie. Aici au putut fi vizionate filme scurte (de câte 5-10 minute) cu subiecte legate de Primul Război Mondial, proiectate pe un mic ecran de pânză fixat pe lateralul unui cort din bivuac.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3