930×122 POSADA 5

politia arges

Video – Pitești: Siguranța celor mici, prioritatea polițiștilor

Polițiștii argeșeni, alături de copii.

Citiți și: Poliția, precizări oficiale în cazul bărbatului găsit împușcat în Pitești

În dimineața zilei de 21 august a.c., polițiștii rutieri argeșeni, împreună cu cei din cadrul Compartimentului Analiză și Prevenirea Criminalității Argeș, au organizat și desfășurat, în parcul Lunca Argeșului din Pitești, activități educativ-preventive, destinate copiilor, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

 

Citiți și: „Arme” noi împotriva vitezomanilor!

 

Chiar dacă este vacanță, polițiștii nu i-au uitat pe cei mici, care sunt predispuși riscului rutier, în orice perioadă.

Copiii au făcut cunoștință cu polițiștii rutieri, au realizat fotografii cu echipajele de poliție și au avut ocazia să învețe sau să își reamintească principalele reguli de circulație, cum să identifice riscurile din vecinătatea traficului și semnificația indicatoarelor rutiere.

Activitatea s-a desfășurat sub forma unor jocuri, iar copiii cu siguranță vor ține cont de recomandările polițiștilor.

 

 

Recomandări pentru copii:

– să circule numai pe trotuare când strada este prevăzută cu acestea;

– să circule numai pe partea stângă a drumului, în sensul de mers, când acesta nu are trotuare;

– să traverseze drumurile publice prin locurile marcate şi să se asigure înainte de a traversa; nu păşiţi pe trecerea de pietoni înainte să vă asiguraţi că puteţi să o faceţi în siguranţă, chiar dacă semaforul are culoarea verde.

– Să nu folosească telefonul mobil (sau alte dispozitive electronice) atunci când traversează un drum public, astfel încât să poată fi atent la traficul rutier.

– nu traversaţi drumul în fugă!

 

 

Reamintim obligaţiile legale pentru biciclişti, referitor la limita de vârstă, de 14 ani, pentru deplasarea cu bicicleta pe drumurile publice, obligaţia de a folosi vesta reflectorizantă şi elementele din echiparea bicicletei, precum şi regula de a purta casca de protecţie şi de deplasare pe partea dreaptă a drumului atunci când participă la traficul rutier.

– traversarea drumului pe trecerea pentru pietoni să nu fie făcută pe bicicletă, ci mergând pe lângă aceasta, după ce, în prealabil, v-aţi asigurat că intenţia de a traversa a fost observată de conducătorii auto şi că aceştia pot opri în condiţii de siguranţă.

 

 

Recomandări pentru părinți:

– Fiți exemplu pentru copii! Respectați regulile de circulație!

Este datoria noastră, a tuturor, să oferim siguranță copiilor noștri!

555×222  MAIA

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3