EcoMoto 930×122

cristian gentea

VIDEO: Proiectele care îi dau insomnii primarului Gentea

Primarul Piteştiului, Cristian Gentea, a organizat astăzi o acţiune pe teren, invitaţi fiind consilierii şi presa locală. Cu autobuzul Publitrans, am mers să vedem ce se întâmplă cu trei dintre proiectele importante care sunt în derulare în municipiu: Piaţa Primăriei, containerele îngropate pentru gunoi şi modernizarea Bazinului Olimpic.

Citiți și: Cel mai mare campionat din Europa se ține la Pitești! Intrarea este gratuită

 

 

Citiți și: Fostul polițist Dănuț Dinu a trecut la PSD

Personal, în urma acestei vizite, mi-a venit în minte o singură întrebare: oare meseriaşii, profesioniştii au „zburat” în ţările calde? Nu ştiu să vă zic, însă despre aceste proiecte pot spune răspicat că suferă crunt.

Vă mărturisesc că mă aşteptam să văd progrese şi demonstraţii de funcţionare, în schimb primarul Gentea ne-a invitat la o demonstraţie de cum NU FUNCŢIONEAZĂ un proiect.

Apreciez deschiderea şi transparenţa noului primar care are un stil direct, spune lucrurilor pe nume, chiar şi în situaţii dificile pe care alţii le-ar evita şi ar trimite la înaintare purtători de cuvânt sau alte persoane subordonate.

Aşadar, Cristian Gentea ne-a prezentat trei proiecte şi tot atâtea probleme. Niciunul dintre acestea nu e ceea ce trebuie şi fiecare implică anumite consecinţe care fac piteştenilor viaţa mai grea sau mai neplăcută.

Piaţa Primăriei, acolo unde aţi vrea să ieşiţi seara la o plimbare, a primit încă un termen de finalizare: 22 februarie. Până atunci, ocoliţi zona.

Containerele îngropate de gunoi nu funcţionează nicăieri în oraş (detalii, AICI)

Bazinul Olimplic este un adevărat şantier cu lucrări colosale pe care nu le vom vedea finalizate prea curând, asta deşi termenul anunţat este de iunie 2022 (eu unul, cred că abia în 2023 va fi gata). Trebuie să precizăm că, înainte de efectuarea lucrărilor prevăzute în contractul de modernizare, sunt necesare alte intervenţii care nu sunt parte din actualul proiect. Alţi bani, altă distracţie şi alt timp pierdut.

Cel mai mult suferă copiii care fac înot de performanţă, iar primarul Gentea a recunoscut acest lucru. Spune că are în plan acel bazin exterior acoperit (gen balon) şi cu încălzire. Dar nici acela nu se face peste noapte şi este evident că sportivii de performanţă nu au decât să se antreneze în alte oraşe.

Una peste alta, dacă mai punem la socoteală şi alte proiecte necesare (centura de vest, noi poduri, reabilitare termică ş.a.m.d.), dar care nici nu au demarat, tragem concluzia că Piteştiul va mai suferi mulţi ani de acum înainte. Cel puţin patru, dacă lucrurile încep să se mişte aşa cum ar trebui. Asta ca să încheiem într-o notă optimistă…

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

  • Valcea iulian spune:

    Bună seara!
    Angajați oameni competenți pe funcțiile cheie!
    Nu va trebui oameni care sa va sufke în cafea și sa va aprobe la ce spuneți dv!
    Nu trebuie sa va supere sugestia mea!
    Dacă aveți coloana vertebrala luați va lângă dumneavoastră oameni capabili!
    O seara buna!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3