SPALATORIE MURAY 930×122

protest

Video: Protest la Tribunalul Argeş. Avocat Luminiţa Ioana: „Apărarea are nevoie de apărare”

Protest la Tribunalul Argeş. Zeci de avocaţi din judeţ, membri ai Baroului Argeş, au protestat afişând pancarte prin care atrag atenţia opiniei publice asupra unor situaţii în care avocaţii pot fi condamnaţi, prin „identificarea lor cu interese ale clienţilor” şi în baza unor „probe îndoielnice”.

Citiți și: Video – Pitești: Benzinăria Petrom de la Podul Viilor, blocată de protestatari

 

 

Citiți și: Exclusiv – Uzina Dacia, protest masiv cu sute de participanţi, anunţă liderul de Sindicat

Av. Luminiţa Ioana, preşedintele Baroului Argeş, a explicat:

„Este un protest spontan pe care avocaţii din Baroul Argeş au simţit nevoia să-l facă, să atragă atenţia opiniei publice că niciodată, atâta vreme cât va exista statul de drept (noi trebuie să apărăm statul de drept), avocatul nu trebuie identificat cu interesele clientului lui. Nu trebuie să existe o identificare din punct de vedere penal, nu putem să acceptăm niciodată ca avocatul să răspundă penal pentru lucruri de care nu este răspunzător şi nu are cunoştinţă în raport de ceea ce face clientul respectiv […]. Nemulţumirile erau de mult. Avocaţi din baroul nostru şi din întreaga ţară au primit condamnări în baza unor interceptări, în baza unor probe îndoielnice. Nu putem să acceptăm să fim identificaţi doar cu interesele clienţilor pentru că, într-adevăr, la acest moment, apărarea are nevoie de apărare şi socotim că aceasta este sensul demersului nostru.”

 

[555x222px]-CampanieVanzari-ePitesti

Comentarii

2 comentarii

 • George spune:

  Respect pentru tagma avocateasca dar și printre dumnealor sunt „uscaturi”….
  Recent, un ilustru avocat s-a retras subit și unilateral dintr-un contract în care se angajase să reprezinte un grup de persoane în raport cu o corporație, culmea, tocmai când procesul intrase în linie dreaptă la C.A.
  E posibil să fi fost influențat de avocatul sau chiar de altă persoană care reprezenta corporația?
  Întreb și eu pentru un prieten…

 • abb spune:

  cum se gasesc toate leprele sa protesteze in pandemie…. acum le e frica de puscarie sau ce? hai, mars inapoi in barou..

New Profesional Consult 570×90