930 x122 grota rece

locuri de parcare

Video: „Raiul” parcărilor unde nu vrea nimeni. Zeci de locuri libere, nefolosite, în centrul Piteştiului

Una dintre problemele arzătoare de care se lovesc şoferii în Piteşti este lipsa locurilor de parcare. Nu putem nega acest lucru, există un mare deficit, iar în zonele rezidenţiale chiar este complicat să găseşti un spaţiu liber, regulamentar.

Citiți și: Pitești. Locuri de parcare noi-nouțe în oraș

De cealaltă parte, am întâlnit suficiente situaţii când, din comoditate, din grabă sau pur şi simplu din nepăsare, conducătorii auto ocupă domeniul public (trotuarele, în special), deşi spaţiile semnalate ca atare sunt la câţiva zeci de metri de aceştia.

Sunt două mari parcări supraterane în Piteşti: una lângă Piaţa Ceair, cealaltă lângă „Permise”. În ambele cazuri, chiar şi în timpul săptămânii când putem presupune rezonabil că mulţi oameni au treabă în centrul municipiului, am observat că există zeci de locuri de parcare nefolosite.

Citiți și: Pitești: Gentea, întâlnire cu locatarii nemulțumiți de pe strada Trivale

 

Intrarea de lângă "Permise"

Intrarea de lângă „Permise”

 

VIDEO – Parcări libere cu zecile, în zi de lucru

 

 

În atare condiţii, scuza invocată de anumiţi şoferi („am parcat pe trotuar fiindcă nu am găsit altundeva”) nu ţine şi nu-i scuteşte de avertisment sau amendă.

„Vina” administraţiei, dacă putem spune aşa, este că nu promovează mai mult aceste parcări. Am mai spus acest lucru AICI. Nu e neapărat nevoie de publicitate la radio sau în presă pentru asta, ci s-ar putea rezolva, simplu, prin direcţionarea agenţilor locali în proximitate.

Rolul lor ar fi să-i îndrume pe şoferi, o perioadă de timp, către respectivele parcări ca să le intre în reflex şi să le fie inoculată ideea că timpul nu e chiar atât de preţios când vine vorba de respectarea celorlalţi participanţi la trafic şi a pietonilor.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90