locuri de parcare

Video: „Raiul” parcărilor unde nu vrea nimeni. Zeci de locuri libere, nefolosite, în centrul Piteştiului

Una dintre problemele arzătoare de care se lovesc şoferii în Piteşti este lipsa locurilor de parcare. Nu putem nega acest lucru, există un mare deficit, iar în zonele rezidenţiale chiar este complicat să găseşti un spaţiu liber, regulamentar.

Citiți și: Video: Schimbare de ultimă oră în traficul din Piteşti. Parcări şi staţie de taxi mutată

De cealaltă parte, am întâlnit suficiente situaţii când, din comoditate, din grabă sau pur şi simplu din nepăsare, conducătorii auto ocupă domeniul public (trotuarele, în special), deşi spaţiile semnalate ca atare sunt la câţiva zeci de metri de aceştia.

Sunt două mari parcări supraterane în Piteşti: una lângă Piaţa Ceair, cealaltă lângă „Permise”. În ambele cazuri, chiar şi în timpul săptămânii când putem presupune rezonabil că mulţi oameni au treabă în centrul municipiului, am observat că există zeci de locuri de parcare nefolosite.

Citiți și: Video: Noi controverse în Găvana, după ce accesul maşinilor pe trotuar a fost blocat cu stâlpişori

 

Intrarea de lângă "Permise"

Intrarea de lângă „Permise”

 

VIDEO – Parcări libere cu zecile, în zi de lucru

 

 

În atare condiţii, scuza invocată de anumiţi şoferi („am parcat pe trotuar fiindcă nu am găsit altundeva”) nu ţine şi nu-i scuteşte de avertisment sau amendă.

„Vina” administraţiei, dacă putem spune aşa, este că nu promovează mai mult aceste parcări. Am mai spus acest lucru AICI. Nu e neapărat nevoie de publicitate la radio sau în presă pentru asta, ci s-ar putea rezolva, simplu, prin direcţionarea agenţilor locali în proximitate.

Rolul lor ar fi să-i îndrume pe şoferi, o perioadă de timp, către respectivele parcări ca să le intre în reflex şi să le fie inoculată ideea că timpul nu e chiar atât de preţios când vine vorba de respectarea celorlalţi participanţi la trafic şi a pietonilor.

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii

Un comentariu


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441