Donaris 930 x 122

elicopter

(VIDEO) ȚÂNȚARII, EXTERMINAȚI ÎN PITEȘTI CU ELICOPTERUL. ULTIMUL „ASALT”

Potrivit programului anunțat de Primărie, diseară în Pitești va fi executată ultima trecere (dintr-un total de trei) cu elicopterul pentru combaterea țânțarilor, a căpușelor și a muștelor.

Citiți și: 1 milion de € pentru parcul de poveste din Pitești

Ultima intervenție, conform sursei citate, va avea loc astăzi, între orele 19:30 și 21:30.

Celelalte două pulverizări aeriene de dezinsecție s-au desfășurat ieri, între orele 5:30 și 9:30, și în această dimineață, în intervalul orar 5:30-9:30.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

Acțiunea de dezinsecţie este executată pe teritoriul municipiului, pe o suprafață de 589 de hectare, „cu substanţe omologate de Ministerul Sănătăţii și Comisia Națională a Produselor Biocide, care se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide și care nu afectează viața și sănătatea oamenilor”, informează Primăria Pitești.

Pentru acțiunea de dezinsecție, municipalitatea piteșteană a încheiat un contract cu Eurodreams Prest, firmă din orașul argeșean Ștefănești (din Valea Mare-Podgoria).

Conform contractului de achiziție publică, elicopterul va executa trei treceri. Primăria va plăti pentru aceste servicii 97.167,33 de lei (20.560,16 euro).

Piteștenii au fost asaltați de țânțari. Canicula şi ploile abundente au creat mediul perfect pentru înmulțirea în Pitești a ţânţarilor. În urmă cu mai puțin de două săptămâni, piteștenii erau revoltați de lipsa crasă de implicare a Primăriei în rezolvarea situației: „Urgentaţi demersurile pentru dezinsecţie! Suntem realmente invadaţi de ţânţari în fiecare seară! Nu ne lasă să ne plimbăm pe afară, ne intră în case, suntem disperaţi!”, reclamau cetățenii. Abia după mediatizarea nemulțumirilor Primăria a trecut la treabă.

Nu doar că sunt enervante, dar înțepăturile de țânțar pot provoca și probleme de sănătate.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90