NOR CURIER 930X122

bcco pitești

(VIDEO) UPDATE: PERCHEZIȚII. SUSPECȚI SĂLTAȚI ȘI ANCHETAȚI DE PROCURORII ANTIMAFIA DIN PITEȘTI

UPDATE 2: Trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

Citiți și: Flagrant delict! Tânăr de 25 de ani, fapte greu de imaginat

UPDATE 1: În urma perchezițiilor, au fost ridicate un pistol și muniție, un autoturism, peste 34.000 de lei și 700 de euro, telefoane mobile, un Hard Disk, precum și înscrisuri susceptibile a proveni din săvârșirea de infracțiuni.

Citiți și: S-au trezit cu mascații la ușă! Prejudiciu de 80.000 de € în domeniul asigurărilor auto

Percheziții. Suspecți săltați și anchetați de procurorii antimafia din Pitești. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Pitești și ofiţeri de poliţie judiciară ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Pitești au făcut în această dimineață 12 percheziții domiciliare în Bucureşti şi judeţul Ilfov.

Perchezițiile au avut loc pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în comiterea infracţiunilor de înșelăciune în formă continuată şi punere în circulație de valori străine falsificate în formă continuată, transmite DIICOT Pitești.

Potrivit anchetatorilor, în perioada mai-noiembrie 2018, trei suspecţi au iniţiat un grup infracţional organizat având ca scop săvârșirea infracțiunilor de punere în circulație de valori străine falsificate și înșelăciune, prin achiziționarea de telefoane mobile şi a altor bunuri de la persoane care au postat anunțuri de vânzare ăe site-uri de profil, în schimbul unor bancnote în cupiuri de 50 de euro false. Membrii grupului ar fi acționat în diferite oraşe din ţară şi în municipiul Bucureşti.

În cadrul grupului infracțional organizat, liderul grupului a avut rol coordonator, acesta fiind cel care procura bancnotele false, care identifica persoanele de la care urma să fie achiziționate telefoanele mobile sau alte bunuri (de exemplu: autoturisme, televizoare), coordonând activitatea de achiziție desfășurată de către ceilalţi membri ai grupului.

Cei trei suspecți au deţinut o cantitate însemnată de monedă străină falsificată şi au pus în circulaţie o asemenea monedă în valoare de 3.600 de euro cu scopul obţinerii unor foloase patrimoniale injuste prin inducerea în eroare a mai multor persoane vătămate, cărora le-au creat pagube materiale în valoare de 3.600 de euro şi 7.700 de lei, prejudiciu stabilit la acest moment al cercetărilor.

”Modul coordonat în care membrii grupului au acţionat rezultă din numărul actelor materiale săvârşite într-o perioadă relativ scurtă de timp, aproximativ 3 luni (8 acţiuni ceareîndeplinesc fiecare în parte tipicitatea infracţiunilor de punere în circulaţie de monedă străină falsificată şi înşelăciune în formă consumată sau tentativă), din plasarea pe piaţă a unui număr de 72 de bancnote in cupiură de 50 de euro, dar şi din modalitatea coordonată în care aceste persoane au acţionat”, precizează sursa citată.

Anchetatorii au mai stabilit că liderul grupului urmărea postările de anunţuri de pe o platformă online de profil şi contacta vânzătorii, achita contravalorea unor servicii cu astfel de monedă străină despre care știa că este falsificată, se prezenta sub o identitate nereală pentru a împiedica identificarea adevăratei sale identităţi şi inducea în eroare persoanele vătămate prin substituirea produselor iniţiale cu mulaje din plastilină.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești vor fi aduse pentru audieri 10 persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90