930 x122 grota rece

curtea de apel pitesti

(VIDEO) UPDATE: RĂSCOALĂ LA CURTEA DE APEL PITEȘTI ÎMPOTRIVA ANULĂRII PENSIILOR SPECIALE

(UPDATE ORA 13:10): Proiectul de lege care prevede abrogarea pensiilor speciale pentru mai multe categorii a fost amânat pentru anul viitor. 

Citiți și: Breaking! Decizia instanței pentru Georgescu

Grefierii își apără pensiile speciale. Protest la Curtea de Apel Pitești. Protestul, desfășurat în această dimineață, de la ora 10, a fost organizat ca reacție împotriva proiectului de lege care abrogă pensiile speciale pentru mai multe categorii, inclusiv pentru grefieri.

Citiți și: Protest spontan în Pitești, la Carrefour – Supernova

Un protest similar a avut loc și în fața Tribunalului Argeș:

Proiectul, inițiat de PNL, se află pe ordinea de zi a ședinței în plen de astăzi a Camerei Deputaților, for decizional în acest caz. Ieri, comisia de muncă a votat un raport favorabil pentru adoptarea în plen a propunerii legislative.

Posibila abrogare a așa-numitelor pensii de serviciu pentru grefieri i-a înfuriat pe sindicaliștii din breaslă, care au decis să declanșeze proteste în întreaga țară, în fața instanțelor de judecată și a parchetelor.

„Corpul personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești şi al parchetelor de pe lângă acestea înțelege să declanșeze o primă acțiune de protest, care va conduce până la blocarea totală a activității în instanțe și parchete dacă acest proiect de lege va ajunge la vot final în plen și va conduce la abrogarea pensiilor de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate (grefieri)”, potrivit sindicatelor grefierilor.

Pe perioada protestului, arhivele și registraturile instituțiilor din justiție sunt închise, iar ședințele de judecată, suspendate.

Personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea care beneficiază de pensie specială: grefieri, grefieri statisticieni, grefieri documentarişti, grefieri arhivari, grefieri registratori şi specialişti IT.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3