930×122 CAPRA 5

jandarmeria

(VIDEO) UPDATE – TOPOLOVENI: PROTESTATARI ANTI DRAGNEA, RIDICAȚI DE JANDARMI ȘI DUȘI CU DUBA LA POLIȚIE

UPDATE (ora 14:40) – Topoloveni: Protestatari anti Dragnea, ridicați de jandarmi și duși cu duba la Poliție. Jandarmeria Argeș a transmis un comunicat de presă: 

Citiți și: Sute de oameni în centrul Piteștiului

”Astăzi, în timpul desfăşurării unui eveniment organizat de Primăria oraşului Topoloveni la Casa de Cultură 10 persoane au organizat în apropiere o adunare publică nedeclarată, conform legii 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, motiv pentru care au fost conduse la sediul Poliţiei pentru stabilirea identităţii şi luarea măsurilor legale.

Persoanele vor fi sancţionate contravenţional pentru participarea la o adunare publică nedeclarată şi refuzul părăsirii zonei la solicitarea jandarmilor”.

Citiți și: Icoană făcătoare de minuni venită de la Athos, „păzită” de jandarmi

Astăzi, în orașul Topoloveni mai mulți protestatari care îl așteptau pe președintele PSD, Liviu Dragnea, care face o vizită în județul Argeș, au fost ridicați de jandarmi, urcați în dubă și duși la Poliție.

Motivul invocat de Jandarmeria Argeș? ”Au fost ridicați pentru participarea la o adunare publică nedeclarată și refuzul de a părăsi zona la solicitarea forțelor de ordine, conform legii 60/91 (n.r. – legea privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice), articolul 26, literele a și i”, precizează pentru ePitești purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei argeșene, Flavius Tănase, care informează și că 10 protestatari, dintre cei 20 care se aflau în Topoloveni, au fost duși la secția de Poliție.

Articolul 26 al legii respective prevede: „Constituie contravenţii următoarele fapte, dacă nu sunt săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să întrunească elementele constitutive ale unor infracţiuni: a) organizarea şi desfăşurarea de adunări publice nedeclarate, neînregistrate sau interzise; (…) i) refuzul de a părăsi imediat adunarea la solicitarea organelor de ordine, potrivit legii”.

Momentan, nu au fost date sancțiuni, potrivit sursei citate, ”deoarece încă nu s-a finalizat acțiunea”.

Protestatarii, pașnici, aflați pe un trotuar, nu strigau lozinci, ci doar afișau bannere. (Sursă video: Rezistența TV)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3