930×122 CAPRA 5

bbc

A ABSOLVIT „BRĂTIANU”, IAR ACUM ÎNVAȚĂ TELEVIZIUNE ÎN ANGLIA CU PROFESORI DE LA BBC!

“Nu ţi-ar veni să crezi cât de dor îmi este de Piteşti!”, ne mărturisește Mircea Lupescu, un tânăr absolvent al Colegiului Național „I.C. Brătianu” plecat de acasă cu 6 luni în urmă pentru a studia la Universitatea Bedfordshire din Regatul Unit al Marii Britanii, mai exact din Anglia.

Citiți și: BBC L-A AVUT CONSULTANT PENTRU ROMÂNIA! VINE AZI ÎN PITEȘTI!

Mircea a ales să studieze în străinătate producția de televiziune, deși inițial luase în calcul posibilitatea să rămână în țară și să urmeze cursurile Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC). În Pitești a făcut chitară la Centrul Cultural și pian la Școala Populară de Arte și Meserii. Însă muzica reprezintă pentru el doar un hobby. Și-a propus să îşi găsească chiar din timpul facultăţii un loc de muncă, iar pentru viitor să se mute definitiv în Londra.

Tânărul se bucură acum de avantajul de a învăţa televiziune de la profesori care au lucrat la BBC, ITV sau Channel 4. „Avem un studio de televiziune complet echipat. Combinăm practica, facem prin rotaţie toate rolurile din studio şi din galerie. Galeria este partea cu multe monitoare, mixere şi butonaşe, acolo de unde regizorul controlează totul. Învăţăm teorie, dar primim și sfaturi practice. Noi, studenţii din România, suntem bine văzuţi aici, ştiu că suntem muncitori. În toți anii și la toate departamentele suntem 130 de români”, ne precizează Mircea Lupescu. Deși a optat pentru o universitate de peste hotare, Mircea are o părere bună despre sistemul de învăţământ din țara noastră: „Facultăţile din România te pregătesc mai bine, însă aici ai mai multe oportunităţi. Acesta este compromisul: dai o educaţie bună şi gratis făcută în ţara ta pe una scumpă în străinătate care îţi deschide multe uşi”. (Foto: Facebook Mircea Lupescu)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Pizza Sapori Italia 570 90