930×122 CAPRA 5

apple

FaceID va funcționa și cu mască

FaceID va funcționa și cu mască.

Citiți și: APPLE LANSEAZĂ IPHONE 7

Apple a găsit, în sfârșit, o soluție pentru ca autentificarea facială cu FaceID de pe iPhone să meargă și atunci când utilizatorul poartă mască, anunță money.ro.

Compania din Cupertino a lucrat la o soluţie încă de când s-a impus masca în pandemie. Momentan, FaceID funcționează doar când utilizatorul are întreaga față descoperită, obligându-l pe acesta să introducă manual codul de deblocare.

Citiți și: ACȚIUNILE APPLE AU SCĂZUT CU 3,2%

În curând, FaceID va funcționa și cu mască, recunoașterea urmând să se facă pe baza caracteristicilor unice din jurul ochilor. Această facilitate va fi introdusă în iOS 15.4 care va ajunge la utilizatori în lunile următoare. Activarea opţiunii trebuie făcută manual.

O a doua opțiune (Add Glasses) va trebui activată de cei care poartă ochelari pentru ca FaceID să țină cont și de mască și de ochelari.

Apple atenționează că nivelul de securitate pentru funcționarea FaceID cu mască nu este la fel de mare ca atunci când acesta poate scana întreaga față și explică faptul că, pentru a funcționa FaceID cu mască, utilizatorul trebuie să se uite direct la telefon.

(Foto: descriptiv / Sursa: money.ro)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Donaris 570×90