New Profesional Consult 930 x 122

Arges

parc_strand

Citește cum va arăta Parcul Ștrand după modernizare!

După cum v-am informat, Parcul Ștrand a intrat în modernizare cu bani europeni și cofinanțare de la bugetul local și de la stat. La capătul lucrărilor, care sunt executate de firmele Selca şi Valahia Construct, piteștenii așteaptă ca bătrânul parc să își schimbe în bine înfățișarea.

Citiți și: Situație neplăcută în Pitești. Acești oameni trebuie să știe

Viceprimarul Cornel Constantin Ionică precizează pentru ePitești că lucrările ar urma să se încheie în august-septembrie anul viitor. Investiția se ridică la peste 6, 9 milioane de lei (fonduri europene – peste 4, 3 milioane de lei, bani de la bugetul local – peste 1, 6 milioane de lei, contribuția Guvernului – peste 955.000 de lei). Iată ce presupune modernizarea parcului:

-acoperirea completă a teatrului de vară și schimbarea băncilor destinate spectatorilor (acum doar scena este acoperită, partea pentru spectatori fiind în aer liber)

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

-amenajarea unor rampe de acces și a unui număr de 8 locuri la teatrul de vară pentru persoanele cu dizabilități

-înlocuirea a 3 dintre cele 6 poduri (două din fier și 1 din lemn) cu poduri făcute din structură metalică, cu elemente din lemn

-reabilitarea a 3.500 de mp de spații verzi

-reabilitarea a 14.500 de mp de alei

-amenajarea unei noi alei pe latura de sud

-înlocuirea băncilor, a coșurilor de gunoi și a buvetelor de apă potabilă

-demontarea actualelor gradene și montarea unora din beton armat, sub forma unor banchete turnate

-montarea de cișmele din fontă

-reabilitarea spațiului de joacă pentru copii situat lângă intrarea principală

-schimbarea gardului care împrejmuiește parcul (în zonele de case, pe o lungime de 560 de metri, se va construi un zid decorativ din cărămidă, cu o înălțime de 1, 50 de metri, iar în zonele vizibile de interes, pe o lungime de 400 de metri – un gard din fier forjat, cu stâlpi din beton armat)

-montarea unei porți de acces din fier forjat

-reînsămânțarea cu gazon

-amenajarea unei plantații de salcie, arini și frasini pe marginile lacului

-amenajarea de zone cu plante de sezon

-amenajarea unui punct gospodăresc cu două containere ecologice (pentru gunoi menajer și, respectiv, pentru colectare selectivă) pe latura nordică.

 

 

 

 

 

 

 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90