Donaris 930 x 122

alex găvan

DOI ALPINIȘTI ARGEȘENI, ÎN INFERNUL URIAȘEI AVALANȘE DE PE EVEREST

Doi alpiniști argeșeni se află în expediții în zone afectate de puternicul cutremur, de 7, 9 grade pe scara Richter, care a avut loc astăzi în Nepal.

Citiți și: Cutremure într-o zonă total neobișnuită! Date oficiale

Cutremurul a provocat o avalanșă uriașă pe Everest. Avalanșa a avariat puternic tabăra de bază. Din nefericire, potrivit autorităților nepaleze, mai mulți alpiniști și-au pierdut viața.

Vestea bună este că unul dintre cei doi argeșeni, Alex Găvan (foto 2), este teafăr și nevătămat. „Tabăra de la baza Everestului – cutremur uriaş, apoi avalanşă uriașă de pe Pumori. Am alergat din cort pentru a-mi salva viaţa. Sunt nevătămat. Mulți, mulți oameni se află pe munte.”, a anunțat pe Twitter alpinistul originar din comuna argeșeană Cepari, care la începutul acestei luni a plecat într-o expediție în munții Himalaya pentru a escalada vârful Lhotse (8.516 metri) fără oxigen suplimentar și fără porteri de altitudine.

Citiți și: Trei cutremure în aproximativ o jumătate de oră!

Detalii despre expediția lui Alex Găvan: http://epitesti.ro/stiri/sport/alpinistul-argesean-alex-gavan-o-noua-provocare-de-top-8-516-metri/.

De la celălalt alpinist argeșean, piteșteanul Teofil Vlad (foto 1), nu există nicio veste până la această oră (14:45, ora României). Joi, 23 aprilie, Vlad ar fi trebuit să ajungă în Tabăra de Bază Avansată de pe fața nordică a Everestului (6.500 de metri).

La câteva zile după Alex Găvan, piteșteanul Teofil Vlad a plecat într-o expediţie către cel mai înalt punct al planetei, Vârful Everest (8.848 de metri), din munții Himalaya.

Detalii despre expediția lui Teofil Vlad: http://epitesti.ro/stiri/teofil-vlad-inceput-aclimatizarea-pentru-ascensiunea-pe-everest/.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90