930 x122 grota rece

daniel constantin

MII DE PITEȘTENI ÎN CENTRU! PRIMELE FOTOGRAFII DE LA SIMFONIA LALELELOR

Simfonia Lalelelor a început. Mii de piteșteni sunt în centrul orașului, pe traseul dintre Piața Primăriei și Casa Cărții.

Citiți și: Premieră absolută la Simfonia Lalelelor! Ce se întâmplă în acest an

În Piața Primăriei, pe un podium special amenajat, stau invitații din țară și din străinătate. Cel mai înalt demnitar al statului prezent la eveniment este Daniel Constantin, ministrul Agriculturii și deputat de Pitești. Participă și europarlamentarii Maria Grapini și Viorica Dăncilă.

Deși invitați de Primăria Pitești, președintele țării, Klaus Iohannis, și premierul Victor Ponta nu au venit. Nu a venit nici președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în ciuda faptului că acesta își anunțase zilele trecute prezența. Au răspuns invitației prefectul Argeșului, Mihail Oprescu, președintele Consiliului Județean, Florin Tecău, parlamentari ai județului, primari și alte oficialități locale.

Citiți și: 146.000 € pentru ,,Simfonia Lalelelor”!

De peste hotare la Simfonia Lalelelor au venit delegaţii din Serbia, Turcia, Republica Moldova, Grecia şi Olanda şi reprezentanţi ai misiunilor diplomatice în România ale Germaniei, Braziliei, Japoniei şi Iranului.

Gazdă este Cornel Ionică, viceprimarul cu atribuții de primar al Piteștiului. Ediția din acest an este prima fără primarul Tudor Pendiuc, suspendat din funcție și în arest preventiv în dosarul de corupție instrumentat de DNA.

La această oră, 10:30, se desfășoară tradiționala Paradă a Florilor, de la Piața Primăriei până la Casa Cărții, locul care găzduiește expoziția dendro-floricolă. Parada include și caruri alegorice, alcătuite, în total, din 14.000 de flori.

Vremea este bună, cu soare și 16 grade Celsius în termometre.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3