930×122 CAPRA 5

ninsori

SE STRICĂ VREMEA! ALERTĂ METEO

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cu puțin timp în urmă o informare prin care anunță intensificări ale vântului, ninsori viscolite mai ales la munte și răcire accentuată. Informarea este valabilă pentru întreaga țară, în perioada 12 decembrie, ora 16 – 13 decembrie, ora 14.

Citiți și: Cât mai ține episodul de iarnă

Potrivit ANM, în intervalul menţionat temporar vor fi precipitații îndeosebi în centrul, sudul și estul țării, la început mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare, iar la munte va ninge. Local se va depune strat de zăpadă, mai consistent în zona montană.

Vor exista perioade de timp în care vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor. La munte, mai ales la altitudini mari, rafalele vor depăși 80 – 90 km/h și va fi viscol. În Moldova, Dobrogea și Muntenia (inclusiv în zona Bucureștiului), local, vântul va depăși la rafală 50 – 60 km/h, viscolind trecător ninsoarea.

Citiți și: România, lovită de ciclonul ninsorilor masive!

De asemenea, precizează Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea se va răci accentuat, vor predomina temperaturile negative, iar în noaptea de marți spre miercuri (13/14 decembrie) va fi ger (temperaturi minime de sub -10 grade) în nordul, nord-estul, centrul țării, local în sud și pe arii mai restrânse în rest.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90