New Profesional Consult 930 x 122

costin soare

(VIDEO) CONCERT DE CHITARĂ ÎN PITEȘTI

Mâine, 26 iunie 2017, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, Filarmonica Piteşti va organiza concertul cameral „De la Bach la Beatles”, susţinut de chitaristul Costin Soare.

Citiți și: 1 milion de € pentru parcul de poveste din Pitești

În program: Bach – Suita în la minor pentru lăută, BWV 995 (aranjament pentru chitară: Costin Soare), Napoleon Coste – Andante et menuet, op.39, Ariel Ramirez – Alfonsina y el Mar, Dizzy Gillespie – A night in Tunisia, Carlo Domeniconi – Koyunbaba, op.19 și Beatles – Yesterday și Michelle (aranjament: Toru Takemitsu).

Citiți și: Artiști colosali, din nou la Pitești!

Proiect al asociaţiei culturale „Kitharalogos”, turneul național „De la Bach la Beatles” a pornit din Iaşi şi se va încheia în Bucureşti, în turneu fiind incluse Iaşi, Târgu-Mureş, Bistriţa, Tescani, Reghin, Mediaş, Bran, Sinaia, Piteşti, Ploieşti, Buzău, Craiova şi Capitala.

Costin Soare este unul dintre cei mai apreciaţi şi activi artişti români, îmbinând în mod fericit cariera concertistică de chitarist şi lutist cu cea pedagogică (este profesor la C.N.A. „Dinu Lipatti” din Bucureşti şi profesor asociat la Universitatea Naţională de Muzică).

Cu o experienţă de trei turnee naţionale la activ (Muzica în palatele României/2016; Armonii pascale/2015 – alături de actriţa Daniela Nane; Nocturne şi dansuri/2013), cu un CD lansat în 2014 (Nocturne şi dansuri) şi un altul în 2017 (Twenty Shades of Music – alături de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu), chitaristul Costin Soare este un promotor neobosit al muzicii clasice de foarte bună calitate.

Chitara pe care cântă este făcută de maestrul lutier Alexandru Marian. Publicul va putea asculta şi o chitară realizată special pentru acest turneu de către cunoscuta fabrica din Reghin. La concertul de închidere a turneului, instrumentul îi va fi donat unui tânăr talent în afirmare.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA