930X122 MAIA

pietoni

(VIDEO) HAOS ÎN FAȚĂ LA „ZINCA”

După mai multe zile în care a mers pe culoarea galben-intermitent, semaforul cu buton de la trecerea de pietoni din dreptul Colegiului Naţional „Zinca Golescu” de pe strada Egalității din Piteşti, montat recent, a început astăzi să funcţioneze normal.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se schimbă semafoarele!

Pietonii care vor să treacă strada nu au decât să apese butonul de la semafor şi să aştepte circa un minut şi jumătate până când primesc verde să poată traversa. Apoi, au la dispoziţie 10 secunde ca să ajungă de cealaltă parte a străzii.

Citiți și: Pitești. Jale mare în Nord și mulți șoferi cu tupeu, sfidători

În teorie, aşa ar trebui să se întâmple. În practică, însă, lucrurile lasă mult de dorit.

Atât elevii de la Colegiu, cât şi alți pietoni nu respectă noile reglementări rutiere din zonă. Unii trec strada deşi verde au maşinile, alţii apasă pe buton şi nu mai aşteaptă să aibă undă verde (se plâng că durează prea mult). Cert este că şoferii trebuie să circule cu prudenţă, pentru a evita accidentele.

Nu ar strica, pentru o perioadă de timp (până se învaţă pietonii cu noile reguli), ca în zonă să acţioneze şi un poliţist, care să îi pună la punct pe cei care trec strada fără să aibă dreptul.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90