930×122 POSADA 5

bratu

Bratu felicitat de Funeriu pentru rezultatele video-Bac-ului

Desi  procentul de promovabilitate a Bacalaureatului, in Arges, 36.42%, a fost considerat drept unul dezastruos, inspectorul general Gabriel Bratu sustine ca a primit felicitari de la ministrul Educatiei intrucat rezultatul este unul care reflecta situatia de fapt a invatamantului romanesc. Bacalaureatul in Arges, inainte de rezolvarea celor 2 940 de contestatii,  arata astfel: 6883 elevi inscrisi, 416 elevi absenti, 6467 elevi prezenti, 19 elevi eliminati, 2355 elevi admisi si 4093 elevi respinsi.

 

Rezultatele obtinute de elevii argeseni la examenul de Bacalaureat au situat judetul pe ultimele locuri la nivel national, cele 25 de grupuri scolare si liceul privat de Protectia Mediului inregistrand un procent de 11,31%, iar cele 18 colegii si licee reusind un procent de promovabilitate de 76%. 2 940 de elevi argeseni spera ca, in urma recalcularii, sa obtina note mai mari sau medii de trecere. Lucrarile lor vor fi recorectate de profesori din Valcea, iar rezultatele vor fi afisate vineri, 8 iulie.

 

Cu toate ca patru Grupuri Scolare din judet au inregistrat promovabilitate zero, directorii au considerat ca acest lucru este normal si au cerut ISJ concediu de odihna in loc de demisii. Este vorba de conducatorii Grupului Scolar din Stefanesti si Grupului Scolar Costesti. Generalul Bratu anunta ca niciunul dintre directorii de la unitatile unde promovabilitatea a fost sub 50 la suta nu va pleaca in concediu. In aceste institutii de invatamant liceal, vreme de o luna, se vor organiza gratuit, sesiuni de pregatiri pentru elevii care vor sa promoveze in sesiunea de toamna a Bacalaureatului.

Gabriel Bratu a venit si cu o solutie care sa ajute invatamantul superior, acolo unde peste 90% din universitati nu-i mai supun pe absolvenii de liceu la examene de admitere. Solutia propusa de inspectorul general este aceea ca elevii sa sustina examenul de Bacalaureat strict in functie de pregatirea si aspiratiile pe care le au. Un fel de Bacalaureat diferentiat, care sa separe pe cei care au terminat scoli in care ar fi trebuit sa se califice pe meserii de cei care doresc sa urmeze universitati de rang inalt. In acest sens, Bratu vrea sa ii propuna ministrului Daniel Funeriu sa ia in calcul introducerea de anul viitor a unui examen pe categorii, cu subiecte speciale atat pentru grupurile scolare, cat si pentru licee si colegii. In functie de aceste criterii elevii claselor a 12-a vor obtine doar o diploma care sa ateste absolvirea liceului, altii o diploma care sa le permita inscrierea la o scoala postliceala, iar cei mai buni o diploma care sa le permita inscrierea la o universitate.

555×222 grota rece
570 X 90 CAPRA 3