EcoMoto 930×122

bicicliști

BICICLIȘTII ÎȘI FAC DE CAP PE STRADA MARE

Bicicliștii își fac de cap pe Strada Mare. Anul trecut, mai precis la jumătatea lunii august, municipalitatea, prin vocea primarului Cornel Ionică, anunța că pe Strada Mare, pietonală, din centrul Piteștiului, pe direcția Teatrul ”Alexandru Davila” – Piața ”Vasile Milea”, vor fi amenajate piste marcate pentru biclicliști. Ca urmare a unor reacții negative din partea piteștenilor (detalii, AICI), proiectul a fost abandonat.

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

Însă, pentru a fi mulțumiți și bicicliștii, municipalitatea a găsit o ”soluție”. Semnele care interziceau accesul cu biciclete sau role în zona centrală a orașului au fost scoase. Astfel, deși nu ar exista o hotărâre de Consiliu Local în acest sens, ar fi vorba despre o ”înțelegere tacită”: nu există piste pentru bicicliști, dar bicicliștii se pot plimba nestingheriți oriunde pe Strada Mare.

Pentru că nu mai există semnele de interzis, biciliștii nu pot fi amendați de Poliția Locală.

Citiți și: Hoațele care au furat ziua, în amiaza mare, și-au primit pedeapsa

Fotografiile pe care vi le prezentăm au fost făcute în weekend-ul care tocmai a trecut, mai exact în dupa-amiaza zilei de sâmbătă: printre copii sau bătrâni, bicicliștii se plimbă fără rețineri și fără a lua în calcul că cineva ar putea fi rănit.

Se pare, însă, că indicatoarele care interziceau accesul bicicletelor și al rolelor pe Strada Mare ar urma să fie din nou montate. Odată cu reapariția indicatoarelor, ar putea fi date amenzi.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90