930X122 MAIA

MortDirSilvica

Om al strazii, mort in cosmelia în care locuia

Situaţia precară în care bărbatul de 43 de ani locuia de circa 10 ani, împreună cu concubina sa, nu se poate spune că a fost aceeaşi şi mai înainte.

Dimpotrivă, Gheorghe Chiriţă a avut până în urmă cu mulţi ani un apartament în Piteşti şi chiar o căsnicie din care au rezultat patru copii, mai precis 4 fete, toate fiind stabilite acum la casele lor. Nenumăratele certuri, scandaluri şi bătăi, toate fiind ca urmare a consumului exagerat de alcool, au determinat-o pe cea care i-a fost soţie ( şi mama celor patru fete), să pună la un moment dat „piciorul în prag”, instanţa declarând divorţul dintre cei doi.

Cum fetele, pe atunci minore au rămas în grija mamei şi, implicit apartamentul în care aceştia au locuit, Gheorghe Chiriţă a fost nevoit să-şi facă bocceaua şi să părăsească locuinţa.

Din boschete în…boschete

O perioadă, bărbatul şi-a găsit adăpost pe câte o noapte sau două pe la cunoştinţe sau foşti colegi de serviciu dar care, ştiindu-i apucăturile de matrafoxor, dar şi de gura soţiilor lor, au refuzat să-i mai acorde găzduire. Şi-a găsit ( o perioadă adăpost) ba prin boscheţi, sau prin gurile de canal şi cum la un moment dat a cunscut o „creştină” cu acelaşi statut ca şi al său, Gheorghe Chiriţă şi Ilona Lucaci, de 42 de ani, au avut pretenţia de a locui împreună şi cum din întâmplare au descoperit o mizeră baracă situată undeva în spatele Direcţiei Silvice din pădurea Trivale, şi-au zis că acela este locul perfect unde să trăiască.

Mai mult, cei doi amorezi au acceptat ca împreună cu ei să mai locuiască ( în sistem demi-pensiune) şi alţi câţiva asemenea lor. Şi cum, nu mai avea cine să-i interzică consumul de băuturi alcoolice, concubina şi ceilalţi chiriaşi ţinându-i isonul, mai tot timpul, atunci când reuşeau să-şi procure bani, prima grijă era aceea de a se apriviziona cu băutură. Viaţa dezordonată, condiţiile mizere în care locuiau, ca de altfel şi temperaturile nu tocmai plăcute din timpul iernii, i-au şubrezit bărbatului organismul şi aşa slăbit. Văzând dimineaţă că acesta nu dă niciun semn de viaţă, concubina l-a strigat şi mai apoi zgâlţâit şi, realizând că Gheorghe este ţeapăn nu a mai avut decât să anunţe poliţia despre cele constatate. Sosiţi la faţa locului şi constatând decesul, oamenii legii au decis ca trupul bărbatului să fie transportat la morga spitalului unde, în urma efectuării autopsiei să fie stabilită cauza decesului. Cum este om al străzii şi cu siguranţă nimeni nu-i va revendica trupul, cheltuielile cauzate de înmormântare vor fi suportate de către Primăria Piteşti.

555 X 222 CAPRA
570×90 MAIA