Eurial 930 x 122

tunel_vidraru_arefu

Caderile de stanci de pe Transfagarasan baga turistii in spital

Maşina unor turişti polonezi care circula, luni dimineaţa, pe Transfăgărăşan, a fost lovită de un bolovan prăvălit de pe stânci, o femeie fiind rănită, iar autoturismul grav avariat. Incidentul a avut loc la intrarea în Tunelul Vidraru, în comuna Arefu.

O masina in care se aflau un cuplu de polonezi si cei doi copii ai lor a fost lovita de o stanca la intrarea in Tunelul Vidraru din comuna Arfeu. Reprezentantii politiei si cei de la Drumuri Nationale spun ca incidental a avut loc din cauza ploilor abundente si a furtunilor din ultima perioada, dar si a apei care s-a infiltrate in stanca. In mod normal aceste evenimente care se petrec destul de des in zona Montana sunt prevenite prin montarea unei plase metalice care sa sustina versantul. Desi aceasta plasa era montata si in zona tunelului, din cauza degradarii in timp o portiune din plasa de siguranta s-a degradat si s-a rupt, iar bucatile de stanca au putut sa cada peste masina turistilor ghinionisti. Femeia ranita din masina a fost transportata la spitalul din Curtea de Arges si se afla in afara oricarui pericol. Turistii polonezi se indreptau spre Sibiu pe Transfagarasan.

Poliţiştii din Arefu s-au deplasat la locul incidentului şi asigură paza autoturismului lovit de bolovan. Circulatia in zona a fost redeschisa traficului iar la aceasta ora nu mai sunt probleme pe acea portiune de drum din zona tunelului.

555×222  MAIA
New Profesional Consult 570×90