930 x122 grota rece

criminal_vedea

Omorat, dar cu lumanari la cap

Pământul, eterne poveste a ultimilor ani face o nouă victimă în rândul semenilor noştri, asta ca urmare a urii care a fost declanşată pentru o suprafaţă de teren primită…moştenire.

Este totuşi o premieră în cazul acestui omor calificat, autorul sau rudele acestuia, având grijă ca lângă victima aflată în stare de inconştienţă să aprindă câteva lumânări. Din păcate, s-au adeverit şi previziunile personalului medical al ambulanţei sosite la locul dramei şi care s-au arătat destul de rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire ale victimei, un bătrân de 75 de ani, din Izvoru de Sus- Vedea.

Donaţia- mărul discordiei

Povestea dintre victimă şi autor, a început cu foarte mulţi ani în urmă, atunci când Ilie Pîrşoagă, de 75 de ani, a fost înfiat de către fratele bunicului autorului omorului, Gheorghe Oprea, de 60 de ani, ambii din Izvoru de Sus – Vedea.

Ultimul dintre aceştia ( Gheorghe Oprea) a primit ca moştenire un teren de la o rudă a cărei suprafaţă este de câteva hectare. Şi cum Gheorghe şi Ilie erau rude, noul moştenitor i-a donat celuilalt o suprafaţă din respectivul teren. Numai că, în loc să fie mulţumit de donaţia primită, Ilie Pîrşoagă a început să se certe cu donatorul său, cei doi fiind în subiectul mai multor scandaluri soldate uneori cu violenta.

Uluca avea doua capete

Sâmbătă pe înserat şi aflându-se pe uliţa pe care cei doi locuiau, Ilie Pîrşoagă s-a întâlnit la un moment dat cu soţia lui Gheorghe, această întâlnire dovedindu-se a fi scânteia care a declanşat nenorocirea. Normal că bătrânul s-a luat de aceasta, reproşându-i tot felul de chestii iar acest lucru l-a aflat ( imediat cum a ajuns acasă) şi soţul acesteia – Gheorghe Oprea. Normal, că acesta a plecat imediat spre locul undese afla Ilie, intenţionând să-l pună la punct. Bănuind ce urma să se întâmple, prevăzător Ilie Pîrşoagă a smuls o ulucă din gard şi, imediat cum de el s-a apropiat Gheorghe, i-a aplicat o lovitură cu care era convins că-l doboară. Nu a fost însă aşa, imediat după ce a evitat lovitura Gheorghe Oprea repezindu-se la autor căruia, smulgându-i uluca din mâini şi, ştiind că aceasta are „două capete”, a început la rândul său să-l lovească înfuriat. Au fost suficiente câteva lovituri puternice şi bine ţintite în special în zona capului, pentru ca victima să se prăbuşească la pământ într-o baltă de sânge. Cum ora la care s-a petrecut bătaia nu a fost una târzie, la locul cu pricina s-au adunat o mulţime de consăteni care, văzându-l pe Ilie Pirşoagă horcăind, au dat fuga pe la caselor lor, întorcându-se şi aprinzând mai multe lumânări la căpătâiul celui căzut la pământ.

Mandat de arestare pentru omor

Sălbăticia cu care Gheorghe Oprea şi-a lovit victima au determinat personalul medical al ambulanţei sosit la eveniment, să se arate destul de sceptici în privinţa şanselor de supravieţuire ale lui ilie Pîrşoagă. Minute bune i-au făcut acestuia tratamente pentru a-l resuscita, la un moment dat victima dând semne de stabilizare, numai că la câteva minute după ce ambulanţa s-a pus în mişcare, organismul bătrânului a cedat, medicul constatând decesul acestuia. Judiciariştii, sosiţi la rândul lor la locul faptei, l-au reţinut pe Gheorghe Oprea pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore şi, prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş cu propunerea de ai fi emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile ( pentru comiterea infracţiunii de omor calificat), magistraţii şi-au însuşit propunerea trimiţându-l în arestul IPJ Argeş pe autor.

Eurial 555 x222
570 X 90 POSADA 3