New Profesional Consult 930 x 122

agenții de turism

CRIZA URȘILOR DE LA POENARI ÎNCAIERĂ AUTORITĂȚILE CU PATRONII DIN TURISM

Criza urșilor de la Poenari încaieră autoritățile cu patronii din turism.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Pentru că autoritățile nu găsesc soluții la problema înmulțirii excesive a numărului de urși în zona Transfăgărășan – Cetatea Poenari – Vidraru, Consiliul Județean Argeș ține în continuare închisă Cetatea Poenari, obiectiv turistic de mare interes. Până când? „Până la normalizarea situației”, spune Dan Manu, președintele Consiliului. Când și cum se va normaliza situația? Nimeni nu știe!

În lipsa soluțiilor, Manu îi atenționează public pe reprezentanții agențiilor de turism și ai unităților de cazare turistică.

Citiți și: Sală de sport nouă pentru copiii unei comune din Argeș

Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, face un apel către patronii agențiilor de turism, hotelurilor și pensiunilor din zonă să nu mai includă în pachetele lor de servicii vizitarea Cetății Poenari până la normalizarea situației.

”În contextul creșterii numărului de urși în zona Arefu – Cetatea Poenari – Vidraru, pentru a nu fi puse în pericol viețile turiștilor care doresc să viziteze Cetatea Poenari, Consiliul Județean Argeș, prin Muzeul Județean Argeș, a decis închiderea Cetății.

Din păcate, sunt semnale că turiștii și anumiți agenți economici ignoră pericolul reprezentat de prezența animalelor sălbatice, riscurile la care se expun astfel putând fi extrem de mari, chiar cu prețul vieții.

Măsura închiderii Cetății nu a fost ușoară, Consiliul Județean Argeș, prin Muzeul Județean Argeș, punând mai presus de orice integritatea și siguranța turiștilor, asumându-și pierderile materiale, de aproape două miliarde de lei, precum și de imagine cauzate de această măsură radicală. Nu discutăm și nu negociem siguranța turistului”.

„Nu discutăm”, „nu negociem”, dar patronii din turism sunt extrem de nemulțumiți că autoritățile nu găsesc soluții. Afacerile lor ar avea de suferit de pe urma crizei urșilor, dar și a stării precare a Transfăgărășanului. „Domnule doctor, plimbă ursul!”, este mesajul neoficial al unora dintre patroni la adresa președintelui Dan Manu.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90