NOR CURIER 930X122

decese

ARGEȘ: CAZURI DE MORTALITATE INFANTILĂ

Trei cazuri de mortalitate infantilă au fost înregistrate în județul Argeș pe parcursul lunii mai a acestui an, informează Direcția Județeană de Statistică.

Citiți și: Semnale îngrijorătoare pentru Argeș!

Statisticienii nu precizează cauzele, dar, în general, decesele survin ca urmare a unor grave probleme respiratorii, potrivit datelor furnizate de-a lungul timpului de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș.

Numărul cazurilor de mortalitate infantilă a fost mai mare cu unul comparativ cu luna anterioară, dar cu patru mai puține față de luna mai a anului trecut.

Citiți și: Bebeluși morți în Argeș

Ca și în lunile precedente și, din păcate, ca de obicei în ultimii ani, Argeșul a avut și în mai 2019 spor natural negativ, numărul persoanelor decedate depășind cu 154 numărul nou-născuților: au fost 608 persoane decedate și doar 454 de nou-născuți vii.

Față de aprilie 2019, în luna mai a acestui an natalitatea în Argeș a crescut cu mai bine de 10% (în aprilie au fost 412 nou-născuți), iar mortalitatea generală a scăzut cu peste 6% (în aprilie au fost 648 de decese).

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90