New Profesional Consult 930 x 122

bani_romanesti

Firma din grupul GIC, sanctionata de Consiliul Concurentei

O firma din Arges care activeaza in domeniul auto a fost sanctionata de Consiliul Concurentei. Mai precis, este vorba de o firma care face parte din grupul de societati controlate de familia lui Gheorghe Badea, magnatul de la Grupul Industrial Componente Auto. Societatea sanctionata are sediul in Bascov, pe strada Serelor, chiar pe drumul care face legatura intre centura Pitestiului si drumul spre Valcea, pana in pasajul subteran.

Consiliul Concurentei a sanctionat 14 comercianti de piese auto din toata tara cu amenda in valoare totala de 601.210 lei (echivalentul a 142.809 euro) pentru nefurnizarea de informatii in cadrul investigatiei de cunoastere a pietei pieselor de schimb pentru automobile. Printre cele 14 societati amendate se afla si SC Omnium Distribution SRL, firma controlata de familia Badea prin fiul cel mare al lui Gheorghe Badea, Catalin Badea.

In cadrul unei anchete de specialitate, Consiliul Concurentei a transmis chestionare intreprinderilor implicate in sectorul auto (producatori de automobile, producatori de piese, comercianti de piese, dealeri auto, reparatori) referitoare la activitatea societatilor (vanzari, achizitii, furnizori, clienti), probleme existente pe piata.

“Companiilor le-a fost acordata de doua ori posibilitatea de a raspunde solicitarii si cu toate acestea au refuzat sa ne puna la dispozitie informatiile solicitate. Nefurnizarea de informatii ne impiedica sa finalizam investigatiile sau analizele pe care le avem in derulare. Trebuie sa fie foarte clar ca vom recurge la toate mijloacele legale pe care le avem la dispozitie pentru a ne putea desfasura activitatea si asigura un comportament concurential corect,” a declarat domnul Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Conform Legii Concurentei (nr. 21/1996) nefurnizarea de informatii se sanctioneaza cu amenda de la 0,1% la 1% din cifra de afaceri totala a companiei.

555×222 grota rece
570 X 90 CAPRA 3