EcoMoto 930×122

cimitir

(VIDEO) FIRMELE DE POMPE FUNEBRE ÎȘI ETALEAZĂ CRUCILE SUB NASUL POLIȚIȘTILOR LOCALI

În Pitești aproape nimeni nu respectă regulile adoptate de Consiliul Local. Exemple: dube parcate în continuare la blocuri, rufe întinse la vedere, cruci etalate în fața magazinelor deținute de firmele de pompe funebre.

Citiți și: Simfonia Lalelelor, luată cu asalt de polițiștii locali. Sancțiuni usturătoare

Potrivit unei hotărâri de CL adoptată la inițiativa viceprimarului Sorin Apostoliceanu, de la 1 ianuarie 2020, „expunerea, prezentarea și comercializarea coroanelor funerare, a crucilor și a sicrielor de către prestatorii de servicii funerare se realizează exclusiv în spațiul corespunzător deținut de aceștia pentru desfășurarea obiectului de activitate, spațiu înscris în autorizația sanitară de funcționare”. Adică exclusiv în incinta magazinelor de profil (AICI, subiectul pe larg).

Pentru încălcarea acestor reguli amenda este cuprinsă între 500 și 1.000 de lei.

Citiți și: Gentea șochează: Poliția Locală a ajuns un azil de bătrâni bolnavi!

Așa sună teoria. În practică… Am filmat imaginile de mai jos în weekend în zona magazinelor de pompe funebre de peste drum de cimitirul “Sf. Gheorghe”, de lângă biserică. Sfidând noua regulă, firmele expun la vânzare crucile de marmură în văzul tuturor.

Și mai deranjant este că, peste drum, pe partea cu cimitirul, erau două echipaje de poliție locală. Niciunul nu s-a sinchisit să aplice legea.

Să admitem că unul dintre ele, cel de la poarta principală a cimitirului, trebuia să stea pironit locului pentru a asigura liniștea și ordinea publică. Dar al doilea, care și avea vizibilitate totală către magazinele de pompe funebre? Precizăm că al doilea echipaj era format din “mascați” ai Poliției Locale, veniți cu duba la cimitir, probabil din plictiseală. Timpul trece, leafa merge…

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90