EcoMoto 930×122

coroane

(UPDATE) PRIMĂRIA „ÎNGROAPĂ” FIRMELE DE POMPE FUNEBRE

(UPDATE 28 NOIEMBRIE 2019, ORA 16:45): Consiliul Local Pitești a votat favorabil proiectul în ședința sa ordinară în plen de astăzi, 28 noiembrie 2019. 

Citiți și: Patimile unui părinte și lacrimile unui copil la FC Argeș

27 NOIEMBRIE 2019: Proiectul cu privire la firmele de pompe funebre din Pitești, proiect despre care v-am informat, va fi supus dezbaterii și votului în ședința ordinară în plen de mâine, 28 noiembrie 2018, a Consiliului Local.

Dacă proiectul va fi adoptat de consilieri, de la 1 ianuarie 2020 „expunerea, prezentarea și comercializarea coroanelor funerare, a crucilor și a sicrielor de către prestatorii de servicii funerare se realizează exclusiv în spațiul corespunzător deținut de aceștia pentru desfășurarea obiectului de activitate, spațiu înscris în autorizația sanitară de funcționare”. Adică exclusiv în incinta magazinelor de profil, nu și în fața acestora, pe trotuare, așa cum se întâmplă de ani de zile.

Citiți și: În Pitești se întrerupe curentul electric! Zone afectate

Această obligație va fi valabilă și pentru celelalte persoane juridice care comercializează coroane funerare, cruci și sicrie.

De asemenea, tot de la 1 ianuarie 2020, dacă proiectul va fi aprobat, prestatorii de servicii funerare „au obligația să acopere suprafețele vitrate sau să ia alte măsuri similare, care să nu permită vizualizarea activităților specifice care se desfășoară în locația respectivă”.

Această măsură nu va fi valabilă și în cazul florăriilor, cu precizarea că vânzarea coroanelor funerare va fi făcută fără expunerea lor la vedere, în vitrină.

Amenzile pentru cei care vor încălca toate aceste posibile viitoare reguli vor fi cuprinse între 500 și 1.000 de lei. De verificarea felului în care vor fi respectate aceste reguli și de aplicarea eventualelor amenzi se va ocupa Poliția Locală.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90