NOR CURIER 930X122

bogdan vișan

Patimile unui părinte și lacrimile unui copil la FC Argeș

Patimile unui părinte și lacrimile unui copil la FC Argeș

Citiți și: Exclusiv. Noul stadion „Nicolae Dobrin”, anunțul care schimbă tot!

Articolele publicate recent pe site-ul nostru, referitoare la situația de la „Copii și Juniori” de la FC Argeș au stârnit un val imens de reacții.

Vă rugăm să recitiți aceste materiale pentru a înțelege contextul:

Citiți și: Eveniment de excepție la Pitești Arena!

AICI – La juniorii lui FC Argeș joacă cine are valoare sau cine are „pile”?

ORI

AICI – S-a spart „buboiul” la FC Argeș! Părinții umiliți au prins curaj

Aceste două articole au fost citite de zeci de mii de oameni.

Totodată, vă reamintim că pentru realizarea acestui material am luat legătura și cu antrenorul grupei 2008 de la FC Argeș, Dan Lăcustă.

Acesta, după ce ne-a acordat un amplu interviu în care-și argumenta deciziile luate pentru unii dintre juniorii clubului din Trivale, a început să înjure, să amenințe și să jignească.

Toate detaliile, AICI – News Alert! Directorul ePitești, înjurat și amenințat de Dan Lăcustă, antrenor la FC Argeș

Premieră în presa din Argeș

Subiectul abordat în premieră în presa argeșeană îi preocupă pe foarte mulți părinți. Ai copiilor care sunt legitimați la clubul alb-violet.

Sau care au trecut pe acolo, și nu numai. Au comentat și piteșteni, și oameni din țară care nu au legătură cu orașul nostru. Deci, interesul a fost colosal față de acest subiect deosebit de sensibil.

Au prins curaj

Dar marele câștig este altul.

Pe lângă informațiile pe care le deținem deja, alți oameni au început să vorbească, să dea detalii, să spună lucrurilor pe nume.

Motivați de actul de curaj pe care l-a avut site-ul nostru. Trimit mesaje, ne apelează sub diverse forme. Țin să își strige, prin intermediul nostru, nedreptatea lor îndurată în spatele cortinei alb-violete cu vultur stilizat pe ea.

Calvar

Un astfel de om care arată cu degetul spre FC Argeș este S.M.D. tatăl unui băiat care a trecut prin „ograda” clubului din Trivale. Și ceea ce trebuia să fi fost cea mai frumoasă perioadă a copilăriei sale s-a transformat într-un calvar!

Început promițător în 2019-2020

Era anul 2019 când S.A. (născut în 2008) pășea în fotbalul mare, la FC Argeș, adus de tatăl său, și el fost fotbalist.

Până atunci copilul fusese legitimat la un club privat din Argeș, club deținut de fostul portar din Pitești, Dani Coman. Acolo copilul îl avusese antrenor pe fostul fundaș al FC Argeș, Dan Lăcustă.

Paul Ciobanu este, însă, antrenorul care i-a îndrumat primii pași în sportul-rege la FC Argeș, la grupa 2008 a clubului alb-violet.

Copilul juca atacant însă era uneori folosit și mijlocaș. A fost o perioadă bună, S.A. jucând aproape meci de meci și era om de bază în echipa condusă de Ciobanu.

El și oamenii lui, în 2022

Prin schimbările survenite la Centrul de Copii și Juniori ai FC Argeș, grupa lui S.A. a fost preluată de Dan Lăcustă, în 2022.

Coordonatorul centrului, Bogdan Vișan, ajuns în acestă funcție și-a adus „staff-ul” său, oamenii de încredere. Iar Dan Lăcustă este unul dintre ei.

Fostul fotbalist alb-violet devenit antrenor la nivelul „piticilor” nu avea să fie omul care să marcheze pozitiv începutul carierei băiatului.

Să fie pentru toți

Cel puțin asta crede tatăl său care l-a văzut deseori pe copil plângând.

„Nu vorbim despre un club privat, ci despre cel al Piteștiului. Unde copiii de valoare trebuie încurajați să vină, nu îndepărtați.” spune S.M.D. cu năduf.

La națională, da!

Pe vremea când evolua la grupa antrenorului Paul Ciobanu la FC Argeș, băiatul a fost evidențiat de antrenorii de la echipa națională, la categoria sa de vârstă. Cei care au organizat selecția i-au apreciat calitățile lui S.A.

La FC Argeș, nu!

Dar dacă ar fi fost în vederile naționalei, paradoxal, copilul a fost mai puțin bun pentru…FC Argeș!

Tatăl crede că băiatul său a fost defavorizat. În mărturisirea pe care a făcut-o în exclusivitate pentru ePitesti, S.M.D. supune atenției câteva aspecte negative.

Cenzură

Există o cenzură indusă mai mult decât impusă de conducerea centrului.

S.M.D. susține și își asumă ceea ce spune:

„Mulți părinți sunt nemulțumiți, dar se tem că dacă vor spune ceva, copiii lor nu vor mai juca.

M-a luat în colimator pentru că am avut curajul de a mă ridica în ședință cu toți părinții și cu antrenorul și de a spune că este incorect ca băiatului meu să nu i se dea șansa să joace.

Să nu fie introdus în meciuri deloc. Să facă selecție copiii care deja erau legitimați la club (n.r. FC Argeș). Cei care au venit la „pachet” de la clubul privat (n.r. clubul deținut de Dani Coman), cu tot cu antrenorul Lăcustă, nu ar mai fi avut nevoie de această selecție”. 

Înlăturat

Mult a mai avut de pătimit tatăl băiatului după ce a spus cu sinceritate ceea ce îl doare. A simțit cum de la o perioadă la alta, copilul său este tot mai nedreptățit. Înlăturat. Ținut pe banca de rezerve său chiar neinclus în lot, fără să i se dea o explicație.

Până la urmă antrenorii au decis că nu mai au nevoie de copil și i-au transmis lui S.M.D că pot pleca la orice club doresc. Acesta nu s-a lăsat și a încercat să vorbească cu diferite persoane din cadrul clubului, pentru a încerca să găsească explicații pentru înlăturarea copilului din lotul condus de Lăcustă.

Până la urmă acesta a fost reprimit la FC Argeș, dar nu pentru mult timp. A fost dat la grupa antrenorului Florin Drăgușin.

Aici a stat o perioadă degeaba, după spusele tatălui său, fără să fie băgat în seamă. Până la urmă, săturând-se de situație, au hotărât să plece de la FC Argeș.

Traumatizat

S.M.D. are tolba plină cu amintiri negre. Dar e om matur, trecut prin viață și le poate duce. Băiatul său însă, nu. Puștiul a fost de-a dreptul traumatizat. Nu doar o dată s-a întâmplat să plece de la stadion cu lacrimi în ochi pentru că antrenorul nu i-a dat șansa de a juca și nici mare atenție.

L-a vrut Steaua!

„Copilul meu era bine antrenat, știu ce spun pentru că și eu am făcut fotbal. L-am antrenat și în privat, și în Germania am fost la un club, practică și alte sporturi, e bine pregătit fizic, are viteză, are tot ce îi trebuie. Și ca atare CSA Steaua București ne-a primit…” povestește S.M.D.

Trei săptămâni tatăl și copilul au fost navetiști la București.

Parcurgeau zilnic distanța dintre Pitești și Capitală pentru ca băiatul sa participe la antrenament.

CSA Steaua dorea să îl legitimeze și i-a trimis tatălui formularele de completat. Însă…surpriză de proporții!

În ultima clipă acordul a căzut! Fără ca părintelui să i se explice de ce!

S.M.D. are o bănuială: clubul bucureștean ar fi cerut referințe despre copil la FC Argeș. Logic acestea nu ar fi fost favorabile din moment ce copilul nu a fost oprit în noul lot încheiat de noii antrenori, conduși de Bogdan Vișan.

Părintele îndurerat din cauza refuzului inexplicabil de ultim moment al CSA Steaua se întreabă retoric:

„Oare nu cumva să ne fi pus bețe-n roate și aici?”

Viața merge înainte

Acum băiatul, care între timp a intrat la Liceul cu Program Sportiv din Câmpulung cu notă aproape maximă, își demonstrează talentul la o echipa din Bascov.

Este titular și se remarcă aproape meci de meci. Viața, desigur, merge înainte.

Însă tatăl, ca orice părinte, nu poate trece cu vederea modul în care a fost tratat fiul său. Și nu înțelege cum un Centru de Copii și Juniori al unui club al municipalității a devenit parcă, „moșia” câtorva persoane care taie și spânzură după bunul plac sub steagul alb-violet și brandul FC Argeș.

Să fie șanse egale!

S.M.D. nu este o voce singulară. Ci doar unul dintre cei care își asumă ceea ce susține, nu pentru cauza băiatului său. Ci pentru a tuturor copiilor care nu au avut șanse egale cu ceilalți pentru a-și dovedi calitățile și pentru a juca la clubul fanion al județului.

Un club finanțat din bani publici în care fiecare puștan ar avea dreptul să arate dacă ii poate călca pe urmele marelui Dobrin și dacă merită să joace cu stema FC Argeș pe piept.

ePitesti – „o tribună”

S.M.D. mai are multe de spus. Speră ca și alți părinți să o facă. Până când la acest centru se vor lua măsurile de rigoare. Iar ePitesti va fi „tribuna” de la care oricine are ceva de spus, argumentat și probat, o va putea face. În numele adevărului.

Ținem ca de obicei aproape și vom reveni!

NOR CURIER 555×222

Comentarii

6 comentarii

  • Mihai spune:

    Clubul Fc. Argeș a ajuns circ de când a venit Vișan, joacă doar copii care au venit de la Foita și de la Coman împreună cu antrenorii. Grupa de 2011-2012 condusă de Șarpe ( un antrenor fără licențe și fără personalitate) a fost data la o parte de Vișan care a venit cu echipa lui și se antrenează la Foita iar cei 50 de copii se antrenează degeaba ca nimeni nu îi mai bagă în seamă la Fc nici pe site clubului nu există,după ce am plătit 5 ani sute de mil pe turnee, echipamente taxe etc am fost dați la o parte de marele Vișan. Chiar trebuie făcut ceva cu acest Vișan care nu are nici o pregătire în antrenorat și e doar un profitor care manipulează părinții cu niște meciuri și turnee de 4+1 și 6+1 ca atât poate. El nu știe să antreneze 11-11 ca acolo sunt copii mai mari și nu mai poate să-i înjure și să urle la ei. Păcat ca un club așa mare e distrus de un neica nimeni ca Vișan

  • Ionut spune:

    Atenție: La … de când a venit….este un…..și cineva ar trebui să se sesizeze, joacă doar copii care fac suplimentar antrenamente cu antrenori și plătesc 60 lei de copil cei care nu au bani sau nu fac sunt dați la o parte. Mai nou trebuie să fii prieten cu antrenorul să nu deschizi gura ca ești dat la o parte imediat. Turneele sunt pt petrecerile antrenorilor cu părinții în general mămici ca tații sunt plecați 80% femei la stadion și în turnee. Intrați pe un grup de părinți de la fotbal să vedeți petreceri cu grătare și șprițuri prin turnee ca fraierii mai pun și pe grup. Concluzia : nu intri în cloacă nu joci sau ești dat la o parte deschizi gura ți se spune ca poți să pleci în altă parte bineînțeles plătind la club o taxă nu pe gratis. Totul este pe prietenie și pe bani asta a ajuns Fc un club care a scos zeci de fotbaliști fără ca părinții să plătească un leu. Oare Domnul Primar știe ce se întâmplă

  • Florin spune:

    Noi vrem să se facă performanță la copii. Uitați-vă ce e la echipa mare, cum au reușit să distrugă o echipă niște oameni incompetenți. Și tine-ti minte cu cele mai mari salarii din liga2 și în primele 5 în liga 1 și au retrogradat. Așa ca la copii au pus șef tot un incompetent Politic care a distrus copii pt ca el se gândește doar la profitul lui nu să crească copii. De fapt ăștia au distrus toată țara ce mai vb de Fotbal. Ne merităm soarta ca oamenii au devenit niște lingăi și pupincuristi pt un post călduț și pt banii. Au dispărut oamenii cu personalitate și aia care mai sunt sunt dați la o parte

  • Vintila mihai spune:

    bai oamenilor de la ziar si ce mai vreti voi sa faceti subiecte de presa,nu exista ca un copil talentat sa nu fie bagat in seama de atatia antrenori ca doar nu sunt nebuni.circul asta prin ziare il fac doar parintii copiilor care sunt prea subiectivi si de cele mai multe ori au o situatie buna financiara si li se pare ca sunt medreptatiti dar copii sunt sub orice critica de slabi,sunt fortati de parinti care ii vad prea buni…vorbesc in cunostinta de cauza si ca fost junior la FC Arges si seniori.pe Dan Lacusta il cunosc foarte bine si nu ar nedreptatii copii buni vreodata…asa ca terminati circul si parintii astia care va vedeti copii prea buni nu mai dramatizati si duceti copii in alta parte daca nu va convine.Dargusin si Dan Lacusta sunt 2 oameni care apreciaza talentele si nu ar avea niciodata nimic cu un simplu copil

  • Gadelu din Trivale spune:

    Bogdan Stancu cred ca il stie toata lumea, jucator crescut de Fc Arges , nu a jucat 1 minut ptr formatie, l-a luat Unirea Urziceni si de acolo a izbugnit talentul in el! Chiar nu a avut ochi niciun antrenor pentru el? Sunt interese normal cine sa joace cum sa joace! E dezastru national peste tot pile cunostiinte relatii!

  • Cata spune:

    Mda…un cancer al incompetenței și reavointei cunoscut dintotdeauna! Este un pas înainte ca lumea se revoltă! de spus doar atât: hai sictir măgarilor!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90