Donaris 930 x 122

biciclete

PROIECT ÎN PREMIERĂ ÎN PITEȘTI

4 centre de închiriere de biciclete vor fi amenajate în Pitești, informează Primăria: în parcul Petrochimiștilor, parcul Ștrand, parcul Lunca Argeșului și parcul Trivale.

Citiți și: Video – Concurs de sărituri cu bicicleta în Piața Milea, lângă Prefectură!

“Sistemul de închiriere va include 24 de biciclete clasice și 24 de biciclete electrice și va avea următoarele facilități: stații de închiriere/chioșcuri de închiriere de biciclete, biciclete, dotări dispecerat de tip hardware și software, rastele pentru biciclete, service pentru biciclete.

Fiecare stație de biciclete automatizată, montată pe o placă metalică formată din mai multe tronsoane, va include dotări precum: totem cu carcasă anti-vandalism (afișaj cu touchscreen, aplicație specifică pentru închiriere, computer conectat la serverul central, sistem electronic de securitate, sistem electronic de comunicare), rastel cu 20 de sloturi, centru de emitere de carduri (carduri, imprimante de carduri, cititoare de carduri)”, precizează sursa citată.

Citiți și: În sfârșit! Bicicletele și trotinetele electrice, interzise în centru

Sistemul de bike-sharing este o premieră pentru Pitești.

Primăria urmează să stabilească termenele de execuție.

Investiția face parte din proiectul cu bani europeni care prevede modernizarea infrastructurii serviciului de transport public local de călători și creșterea atractivității transportului nemotorizat în Pitești (amănunte despre proiect).

Proiectul are în vedere și realizarea unor piste/trasee pentru bicicliști pe strada Basarabia, bulevardul Petrochimiștilor, de-a lungul malului drept al râului Argeș, între parcul Lunca Argeșului și cartierul Tudor Vladimirescu (strada Lânăriei, strada Târgul din Vale, promenada râului Argeș-dig). “Este prevăzută astfel și crearea unei rețele de iluminat exterior, cu 98 de stâlpi metalici, având o înălțime de 4 metri, pe care vor fi montate corpuri de iluminat exterior echipate cu bec LED de 25 W”, potrivit Primăriei Pitești. (Foto: descriptiv) 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441