Donaris 930 x 122

biciclete

Gentea anunță o nouă investiție majoră în Pitești!

Gentea anunță o nouă investiție majoră în Pitești!

Citiți și: Exclusiv. Moarte înfiorătoare a unui cadru medical din Pitești, acum!

Primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, a anunțat în urmă cu puțin timp că urmează noi investiții majore.

Una dintre acestea este cea de amenajare a Promenadei Argeșului.

Citiți și: Pitești. Accident grav, cu 2 mașini! Un copil a fost rănit

Primarul a făcut și un bilanț al lucrărilor de amenajare a pistelor pentru bicicliști realizate până acum.

”Încurajăm transportul nemotorizat, pasiunea piteștenilor pentru sport și mișcare pe bicicletă și investim constant în infrastructura necesară!

În 3 ani și jumătate, au devenit realitate:

6,6 km de piste de biciclete, după cum urmează:

1,379 km pe str. Basarabiei;

1,221 km pe Bd. Petrochimiștilor;

2,024 km pe str. Lânăriei & Târgu din Vale;

1,944 km pe promenada râului Argeș.

Gentea anunță o nouă investiție majoră în Pitești!

De asemenea, este aproape gata amenajarea zonei de promenadă a râului Argeș, prin lucrări de:

asfaltare, realizare a gardului de protecție, placare cu piatră naturală a zidului de siguranță, realizare a iluminatului public prin montarea de stâlpi și lămpi solare etc.

Piteștiul devine, de la an la an, mai prietenos cu nevoia de mișcare și de timp liber de calitate a cetățenilor!

Mulțumesc pentru încredere!

Suntem o forță împreună!”, transmite Cristian Gentea.

În curând, Promenada Argeșului va arăta așa cum ne dorim cu toții.

Iar malul drept al râului, parcul Lunca Argeșului, parcul Ștrand, parcul Prundu și cartierul Tudor Vladimirescu vor comunica prin trasee pentru bicicliști și pietoni!

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

16 comentarii

  • Mișu Fotino spune:

    Unde este parcul Prundu domnule primar?

  • Iulian spune:

    Felicitări Domnului Primar!!! Un om cu o largă viziune!!
    Omul sfințește locul!!!

  • Geo spune:

    Domnule Primar, ați uitat de Planul de Urbanism General al Piteștiului, ați plătit o firma din Târgoviște sa l facă,, termenul era 2021 . Ce faceți Lucrarea aceasta a fost plătită de doua ori în doua contracte, a se vedea SC altrix.. De ce nu vreți ca și orașul.Pitesti sa aibă un Plan de Urbanism.cum.spune legea, actualizat o data la 10 ani. Pitestiul funcționează cu un PUG din 1999 expirat din 2009. Mai lăsați.mult mafia construcțiilor sa distrugă și ultima bucățică de spațiu verde. Se construiește haotic bloc lângă case, fără spatii verzi. Bine înțeles ca totul este orchestrat din Primarie, probabil pe bani grei. Spatiile verzi de lângă blocurile noi sunt inexistente, sau 2 tuia în ghiveci. Rușine!!!

  • Ion spune:

    Abureala marca pssd

  • Turlea Marius Viorel spune:

    Da,e frumos ce faceți cu promenada dar ați uitat un lucru foarte important pt locuitorii din Tudor Vladimirescu și nu numai, ștrandul…..?????Nu e bn ceea ce faceți că la ți închis.asta ar fi prima și a doua ar fi băncile….!!pe partea stânga spre biserică cu 20 metri până sant bănci. Faceți și pe partea dreapta, gard nu există și nici trotuar, urât foarte urât……

  • Vasile Apostol spune:

    Constat multă răutate in comentariile unor cetățeni. Mai oameni buni chiar nu vedeți că orașul se schimba in bine ce nu s-a mai întâmplat de mult? Lăsați răutățile politice și apreciați omul care , e peste tot , schimba in bine cat de mult poate, accesează foarte multi bani pentru municipiu, …,dar invidia voastră e fara margini că nu va place PSD. Nici mie nu- mi mai place, dar sa apreciem primarul gospodar ,sa-l ajutăm cu ce putem, daca putem și ar fi suficient, că ați văzut că face mereu ceva bun . Criticați când face ceva rău dar nu întreba unde e parcul Prundu, că te consider din Arad.

  • Hamangiu spune:

    pistele de bicicleta înseamnă niște dungi de vopsea pe trotuare sau pe strada?Nu d-le Gentea pista de biciclete o sa fie când va gândiți cu Dl manzana sa amenajați una Pitesti Babana ca plâng și romanii și străinii ca sunt în pericol de moarte pe drumul rușinii județului.Ps aia cu fondul forestier e o vrăjeală ieftina

  • Anonim spune:

    Nea Vasile Apostol și domnul Semafor , ați mers pe str Eremia Grigorescu ? Vă plac acele guri de canale care arată mai rău ca în Ucraina ? Așa este în tot orașul ! Sper să plece acasă Semafor !

  • Cris spune:

    Ce dracu de prosti pot pune botul la vrăjelile astora?Așa se face ba un circuit complet ,din bucăți ici colea ?Și cum dracu sa te lauzi cu 1km de pista de biciclete in Prundu când bulevardul ăla are câțiva km și dacă dai de doua prin din pedale mai tare l-ai terminat.Nu mai zic halul în care e facut,vb unui cititor,o dunga de vopsea și aia de calitate proasta care se va șterge într-un an.Vedeti ce mai vopsiti să luați și alegerile astea ca panourile publicitare cele mai mari și la vedere le-ati acaparat deci are de lucru DNA !! Mafia PSD știe doar corupție și furaciune…Totul cel puțin de doua ori mai scump ca în Occident și de cel putin doua ori mai prost…PSD mai rău ca PCR !!S-au speriat dracu și americanii la câtă corupție colcăie.Eu mă sperii când văd că au ăștia peste 30% intenție de vot deci asta ar fi și procentul de tâmpiți din tara asta…Ne dau dracu ăștia afara din UE ,că atâția într-o țară și statistic ar fi aproape imposibil,chiar chiar și în țările subdezvoltate…

  • Oprea Gabriel spune:

    A făcut piste de biciclete in Prundu,dar aceste piste traversează si bulevardul pe lângă trecerile de pietoni. Acolo unde nu sunt semafoare este o CRIMA, fiindcă biciclisti vor traversa fara sa se asigure si fara a se da jos de pe biciclete

  • John spune:

    în Prundu

  • Petre spune:

    VREM AEROPORT LA PITEȘTI! Toate capitalele importante din Europa au un aeroport pentru cursele de buget la aprox. 100 km de ele (ex. Paris-Beauvais), astfel ca orașul nostru ar servi excelent acestui scop. Mai mult decat atat, un aeroport reprezinta un factor de dezvoltare si progres pentru comunitatea locala (ex. Targu Mures). Pana acum niciun primar/candidat la primarie nu a virbit despre un asemenea proiect! Sper ca ePitesti sa promoveze aceasta idee la nivelul administratie locale, eventual printr-un articol dedicat si poate reusim sa plecam in city-break-uri direct de la noi din oras!

  • GeorgetaN spune:

    pa toti v-apuca harnicia si primisiunile inainte de alegeri. in rest va vedeti de invartelile voastre. pitestiu e praf, cel putin pe partea de strazi. parazitilor.

  • Gheorghe Constantin spune:

    Acestea sunt lucruri mărunte și ieftine pentru un oraș de talia Piteștiului, dar nu putem avea pretenții deoarece acest oraș este controlat de către rechinii imobiliari care comanda muzica după care oamenii mici din administrația locala dansează…
    Intr-un oraș condus de către mafie niciodată nu se va realiza ceva pentru cetățenii obișnuiți, dimpotrivă cei săraci vor deveni tot mai săraci ,iar un grup restrâns de parveniți împreună cu clica politica roșie care controlează totul va distruge de tot acest oraș…
    Deși nu sunt șanse, cetățenii acestui oraș pot încerca pe 9 iunie schimbarea acestui grup de tip mafiot care a pus stăpânire pe oraș și care nu oferă nici un viitor tinerei generații…

  • PETRE spune:

    Pista de bicicleta de pe strada Basarabiei nu o folosește nimeni. Celelalte sunt amestecate cu pietonalele. Cine a proiectat sa ceva se vede că nu a mai văzut așa ceva. Nu este spatiu, căutam mai multe variante.

  • Constantin spune:

    Eu am votat Gentea la alegerile trecute bă chiar cu toții din jurul meu. Gentea este un om cu educație și mult creier… acum că-l folosește în favoarea ori defavoarea…🥺.
    Minusuri _ 1)dacă se ceartă două bătrâne pe un pom, un loc de parcare, o cloșcăreală de doi bani,d-lui este la fața locului.2) Stațiile ca preț 3) Dacă un individ a îndrăznit să facă o pergolă, să amenajeze orice banalitate în ogradă (curte proprie) nu vreți să știți ce balamuc se iscă.4) Lipsă de aproximativ un an a unei baze de pregătire și va mai dura cel puțin 3 ani. Avem peste 500 copii la fotbal și probabil 2000 practicanți de diverse discipline care au nevoie de-o bază. 6) Distrugerea terenului de iarbă din Prundu concomitent cu cel din Trivale (teren funcțional). 7)Tot iureșul de la FC Argeș,48 de transferuri în doi ani cu cheltuieli imense. 8) Debandada din poliția locală și abuzurile acestora față de…culmea, lumea civilizată și neajutorată…la interlopi și alte etnii nici vocea n-o ridică locala. 9) Lipsa unei proiect de construcție a unei baze sportive cu cel puțin două trei terenuri de mișcare în zona Găvana (sunt peste 50 mii locuitori) nu contează preț când este vb.de copii noștri
    Plusuri _1)Angajați primărie vă știu de șef .2) O mare parte din semafoare chiar dacă unele sunt ca ciupercile.3) Parcul Luncă.4) Transportul public.5) Intersecțiile hașurate unde mai tot timpul sunt blocate,dacă ar veni și amenzile mai repede nu ar mai pătrunde cu mașina în intersecție, mai atenți. 6) Obligativitatea proprietarilor de a-și curați terenurile și clădirile dar nu înainte de a vedea cauza( bolnavi, plecați în străinătate, litigiu, stări care cauzează neputință). 8) Capacitate de a conduce o instituție publică cum ați demonstrat la ICN în calitate de director. 9) Stațiile publice, făcând excepție prețul. 10) Reorganizare și reconfigurarea genelor de gunoi.
    Concluzia este că am să votez din nou cu rugămintea de a face lucrurile mai bune. Succes!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3