New Profesional Consult 930 x 122

amenzi

Piteșteni amendați pentru…relaxare. Oricine o poate păți!

Piteșteni amendați pentru…relaxare. Oricine o poate păți!

Citiți și: Gentea anunță o nouă investiție majoră în Pitești!

Dacă vă pasionează ciclismul și vă place să pedalați sunteți pasibili de sancțiune! Sau dacă adorați să vă plimbați cu trotineta. În condițiile în care nu respectați o hotărâre a Consliului Local din 2021.

Ce a generat hotărârea

Aleșii locali de atunci, în frunte cu primarul, au considerat că pun lucrurile la punct. Și bine au făcut!

Citiți și: Avertisment clar: Aveți grijă, luați amendă!

Era un haos total în zona centrală a Piteștiului. Deseori se întâmplau mici accidente și incidente. Bicicliștii circulau cu viteză și loveau, desigur fără intenție, trecătorii. Copii de vârste fragede erau în pericol.

Interdicția

S-a decis ca pe distanța dintre biserica romano-catolică „Sf. Ap. Petru și Paul” și clădirea Prefecturii, să fie interzise bicicletele, rolele, trotinetele.

În acest sens au fost montate mai multe semne de avertisment, precum cele rutiere. De-a lungul Străzii Mari, oamenii află privind pe câțiva stâlpi, interdicția.

Se respectă?

Parțial este luată în seamă regula. Conform principiului că orice interdicție este impusă pentru a fi încălcată. Până la schimbarea mentalității colective, va mai trece multă vreme.

Între timp mulți adolescenți obișnuiesc să treacă în viteză printre cei aflați la promendă.

Veghează și sancționează

Din prima zi a lunii ianuarie 2023 până acum, s-au aplicat 34 de sancțiuni. Amenda este în cuatum de 1000 de lei, redusă la jumătate dacă este plătită pe loc.

Poliția Locală veghează și sancționează. Agenții care patrulează depistează astfel de cazuri.

Piteșteni amendați pentru…relaxare. Oricine o poate păți!

Sau la centrul de monitorizare video sunt sesizate situații de acest gen și echipajul aflat în apropiere este informat.

Cei 34 de piteșteni au fost descoperiți în zona interzisă pe biciclete sau role.

O contradicție

Există însă o problemă mai greu de rezolvat.

O firmă privată își lasă trotinetele electrice în multe zone ale orașului.

Inclusiv pe Strada Mare, așa cum am descooperit astăzi după-amiază. Se creează un cerc vicios. Amatorii de plimbări cu trotineta electrică pornesc hai-hui pe Strada Mare.

Cei cu trotinete personale, cu biciclete sau role le urmează exemplul.

Nicio distincție

Ion Ciurescu, director adjunct al Poliției locale Pitești ne-a precizat:

„Interdicția este valabilă pentru toată lumea, inclusiv pentru cei care vor să folosească trotinetele acelei firme.

Hotărârea Consiliului Local trebuie respectată de toți.

Oricine e liber să le utilizeze, dar în niciun caz în zona centrală suspusă acestei hotărâri. Noi nu facem nicio distincție și aplicăm legea.

Ca atare, în primele șase luni ale acestui an am sancționat 6 persoane care se plimbau pe acele trotinete electrice pe Strada Mare.”

Necruțători

În total 40 de sancțiuni aplicate piteștenilor care s-au relaxat plimbându-se cu bicicletele, trotinetele sau rolele.

Ion Ciurescu, cel care conduce Poliția Locală în lipsa superiorului său aflat în concediu, este extrem de ferm. Nimeni nu va fi iertat dacă va fi prins încălcând interdicția!

Oricine o poate păți dacă nu respectă HCL.

Locul perfect

Pe de altă parte și pasionații de pedale, de trotinete și role au dreptul să se relaxeze. Dar doar prin parcuri, pe traseele special amenajate și delimitate.

După îmbunătățirile aduse în ultima vreme, Parcul Lunca Argeșului este locul perfect.

Piteșteni amendați pentru…relaxare. Oricine o poate păți!

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

8 comentarii

  • Sportivul distrus spune:

    Întoarcerea la totalitarism!
    Tovarășul interzice orice și pune semafoare după cum i se …..
    LEHAMITE

  • Canicula fără strand spune:

    Alooo cine are cheia de la Ștrandul TV.
    L-ai închis tot din cauza bicicletelor?

  • Fără sport spune:

    Are dreptate. Decât sa promovam sportul pe biciclete, mai bine mergem cu autobuzul. Am greșit ca nu mai sunt stații de autobuz de câteva luni!
    Ploaie, caniculă nu mai contează!
    Sa dam drumul la stadion!
    PCR, PCR, PCR

  • Bogdan spune:

    Ar trebui sa existe o pista pt biciclete ( este destul loc pt a se face asa ceva fara sa deranjeze )care sa traverseze centrul orasului : orasul apartine tuturor de fapt ! In multe orase incomparabil mai mari si mai aglomerate din Europa ( si din Romania) se circula fara restricții peste tot !

  • meh spune:

    Numai intr o comuna ca Pitestiul pot fi interzise bicicletele. Va e lene sa trasati doua dungi dintr un capat in altul? Cei sanctionati ar trebui sa va dea in judecata si sa va faca de ras la tv nationale de idioti ce sunteti.

  • Valicu spune:

    Am fost luna trecuta in Oradea, Cluj si Iasi in vacanta. Oameni deschisi la minte in Conducerea locala (Primarie, Consiliul Judetean etc), biciclete, role si trotinete care circula peste tot, mai ales in centrul orasului.
    Acum nu pot confirma cum se comporta Pitestenii (vitezomani si neatenti conform articolului), dar acolo totul se desfasura normal chiar si in locurile nemarcate ca piste.
    Stiti cum se spune: pune-i omului o restrictie ca abia asteapta sa fie incalcata.

  • Eleonora spune:

    O tot dăm înainte cu poliția locală,că face și drege, nu face nimeni și nu drege nimeni nimic! În loc să stea după biciclete și trotinete prin centru, unde oricum nu fac nimic, apropo am văzut în centru un polițist local mai gras de 5 ori și mai scund de 2ori decât Piedone, ce să facă ăla, mai bine să vină în cartierul Trivale să adune haitele de needucați care-și fac veacul prin parcurile de joacă și pe la scările de bloc și care urlă ca apucații, vandalizează și nu ai loc de ei pe o bancă, dacă sunt needucați să dea amenzi căci probabil numai așa îi educă! Să – amendeze pe proprietarii de câini care vin dimineața prin spatiile verzi și își lasă animalele sa își facă nevoile fără să strângă în urma lor, dacă nu este educație să fie forțați să se educe! Nu stăm și ne lamentăm și lăudăm ce nu trebuie!

  • Camil Petrescu spune:

    …vin ele alegerile …

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90