930×122 CAPRA 5

biciclete

Asta e tare! Bicicliștii trebuie să facă RCA

Asta e tare! Bicicliștii trebuie să facă RCA

Citiți și: Gentea anunță o nouă investiție majoră în Pitești!

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a inițiat un proiect de lege prin care posesorii de trotinete, normale sau electrice, cât și bicicliștii, vor fi nevoiți să plătească RCA pentru a se plimba pe străzi.

Noile polițe RCA vor fi plătite de către toți posesorii de vehicule autopropulsate care se deplasează cu o viteză maximă mai mare de 25 km/h.

Citiți și: Piteștiul, sub asediu! Șoferii, la limita răbdării! „Ne luăm elicopter!”

Vizate sunt, în special, trotinetele și bicicletele electrice, în condițiile în care accidentele s-au înmulțit semnificativ în ultima perioadă.

Mai mult decât atât, este posibil să apară polițele de asigurare cu valabilitate scurtă.

În prezent, șoferii își pot încheia polițe de asigurare cu o valabilitate de 1 – 12 luni, cu multiplu de o lună.

În noua legislație însă este specificat doar faptul că polițele de asigurare pot fi eliberate pe o perioadă de maximum 12 luni, fără să fie specificate alte lucruri, ceea ce ar însemna că este posibil să apară polițele de asigurare pe stil englezesc, cu valabilitate de câteva zile sau chiar câteva ore.

Totodată, potrivit noului proiect, despăgubirile în cazul daunelor morale pentru accidente soldate cu decese vor fi plafonate.

Detalii, AICI – Schimbare RADICALĂ în trafic. Ce se întâmplă cu posesorii de trotinete și biciclete

Foto: descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

4 comentarii

  • Un cetatean spune:

    De ce „e tare”? In alte tari e normalitate… In plus, daca te uiti cum merg pe la noi trotinetistii, biciclistii si motociclistii (mai ales motociclistii, astia au inventat noi reguli care cica ar fi valabile precum „filtrarea traficului”), ar trebui incadrati la clasa cea mai riscanta, fiindca in traficul actual nu-si risca numai propria piele ci risca si sa fie la originea unor accidente fiindca prin manevrele lor haotice ii obliga pe soferi sa faca diverse manevre riscante ca sa ii evite.

  • Lucifer spune:

    Bine ca cerem taxe si rca, fara sa facem infrastructura de biciclete, si pe ce lege v-a iesi vinovat un biciclist in accident, a fost incadrata bicicleta electrica la moped? Iti trebuie permis? Ipocrizia si cretinatatea sunt mari in Romania.

  • Marius spune:

    Unde sunt pistele de biciclete de ce in alte tari civilizate se circulă mai mult cu biciclete,RCA înseamnă că am voie sa circul pe strada principala chiar daca la noi la intrarea și ieșirea din orașul Pitești sunt sau erau numai știu sigur indicatoare cu interzis bicicliști

  • Feo spune:

    Problema este ca nu o sa se aplice legea , la frl cum nu aplica nici legea in legătura cu parcările .

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3