Donaris 930 x 122

amenda

Se schimbă Codul Rutier! Noi amenzi!

Se schimbă Codul Rutier! Noi amenzi!

Citiți și: Amendă uriașă pentru șoferii care fac asta!

Într-o mișcare menită să sporească siguranța rutieră, legislația rutieră urmează să fie modificată pentru a obliga bicicliștii și conducătorii de trotinete să se supună testării antidroguri și antialcool.

Această schimbare va introduce o nouă contravenție în Codul rutier.

Citiți și: Viața la bloc. Plăcerea care îți aduce o amendă de 3.000 de lei

Și va impune amenzi cu valori de peste 1.000 de lei pentru cei care refuză testarea.

Proiectul de ordonanță de urgență propus de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) urmărește să aducă clarificări și să întărească măsurile privind conduita bicicliștilor și a utilizatorilor de trotinete în trafic.

Conform propunerii, refuzul de a se supune testelor pentru consumul de alcool sau substanțe psihoactive va fi sancționat în conformitate cu prevederile legale.

În prezent, Codul rutier sancționează conducătorii acestor vehicule care circulă sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Dar noile modificări vin să reglementeze explicit și obligația lor de a se supune testărilor în acest sens.

Se schimbă Codul Rutier! Noi amenzi!

Amenzile prevăzute pentru această contravenție vor fi încadrate în clasa a III-a.

Cu valori cuprinse între 990 și 1.320 de lei.

Având în vedere că, începând cu acest an, valoarea punctului de amendă a crescut la 165 de lei.

Extinderea atribuțiilor polițiștilor locali în aplicarea sancțiunilor pentru nerespectarea regulilor de circulație de către bicicliști și utilizatorii de trotinete completează peisajul legislativ.

Accentuând necesitatea respectării normelor și promovând comportamentul responsabil în trafic.

Aceste schimbări legislative vin să consolideze eforturile de prevenire a accidentelor și de creștere a siguranței în trafic.

Iar implementarea lor ar putea avea un impact semnificativ asupra comportamentului conducătorilor de biciclete și de trotinete în spațiul public.

Foto: Impact.ro

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90