New Profesional Consult 930 x 122

covid-19

ARGEȘUL ARE PRIMII DONATORI DE PLASMĂ PENTRU TRATAREA PACIENȚILOR CU COVID-19

În mai puțin de două săptămâni de la instalarea sa, aparatul de plasmafereză de la Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești a fost pus în funcțiune.

Citiți și: Vestea momentului! Pandemia va lua sfârșit în această primăvară

Aparatul poate ajuta la vindecarea pacienților COVID-19, prin tratamentul cu plasmă umană hiperimună colectată de la convalescenţi (AICI, amănunte).

Astăzi sunt programați primii doi donatori, cărora li se va recolta plasmă. Ei au răspuns apelului făcut de autorități și au fost selectați din totalul de 72 de argeșeni care s-au vindecat până acum de COVID-19.

Citiți și: Situația epidemiologică din județul Argeș, 22 ianuarie

Potrivit directorului Centrului de Transfuzie Sanguină Pitești, Monica Chiran, foarte mulți dintre argeșenii vindecați de COVID-19 și-au arătat disponibilitatea de a dona plasmă. Aproximativ 30 dintre aceștia au fost însă excluși, fie din cauza vârstei, fie pentru că sufereau de alte afecțiuni. A fost găsit și un al treilea donator, care însă nu a avut venele potrivite pentru a dona plasmă. Totuși, acesta va dona sânge, din care se poate apoi separa plasma.

Prefectul de Argeș, Emanuel Soare, îi îndeamnă și pe cei care se vor vindeca în perioada următoare să doneze plasmă, pentru a contribui, în acest fel, la însănătoșirea unui număr cât mai mare de oameni. (Foto principal: descriptiv. Sursa: Gulliver/Getty Images)

[555x222px]-WinterSale2022-ePitesti

Comentarii

New Profesional Consult 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441