930X122 MAIA

covid-19

ARGEȘUL ARE PRIMII DONATORI DE PLASMĂ PENTRU TRATAREA PACIENȚILOR CU COVID-19

În mai puțin de două săptămâni de la instalarea sa, aparatul de plasmafereză de la Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești a fost pus în funcțiune.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

Aparatul poate ajuta la vindecarea pacienților COVID-19, prin tratamentul cu plasmă umană hiperimună colectată de la convalescenţi (AICI, amănunte).

Astăzi sunt programați primii doi donatori, cărora li se va recolta plasmă. Ei au răspuns apelului făcut de autorități și au fost selectați din totalul de 72 de argeșeni care s-au vindecat până acum de COVID-19.

Citiți și: Veste mult așteptată pentru piteșteni! Se rezolvă o veche problemă a locuitorilor

Potrivit directorului Centrului de Transfuzie Sanguină Pitești, Monica Chiran, foarte mulți dintre argeșenii vindecați de COVID-19 și-au arătat disponibilitatea de a dona plasmă. Aproximativ 30 dintre aceștia au fost însă excluși, fie din cauza vârstei, fie pentru că sufereau de alte afecțiuni. A fost găsit și un al treilea donator, care însă nu a avut venele potrivite pentru a dona plasmă. Totuși, acesta va dona sânge, din care se poate apoi separa plasma.

Prefectul de Argeș, Emanuel Soare, îi îndeamnă și pe cei care se vor vindeca în perioada următoare să doneze plasmă, pentru a contribui, în acest fel, la însănătoșirea unui număr cât mai mare de oameni. (Foto principal: descriptiv. Sursa: Gulliver/Getty Images)

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90