930X122 MAIA

covid-19

Avertisment: O altă pandemie la orizont

Un nou avertisment vine din partea unui renumit specialist al Institutului Cantacuzino din Capitală.

Citiți și: Medicii avertizează! Copiii de până la 2 ani sunt cei mai afectaţi

COVID-19 ar putea suferi mutaţii care să aducă o altă pandemie.

Profesorul Viorel Alexandrescu atrage atenția că în prezent suntem departe de finalul pandemiei, având în vedere că sunt multe zone din lume care nu au acces la vaccinul anti-Covid, notează Antena 3.

Citiți și: Explozie de cazuri noi de COVID în ultimele 24 de ore!

Potrivit sursei citate, întrebat dacă există riscul unei mutaţii a virusului şi a unei pandemii, specialistul nu a negat acest lucru.

„Există riscul respectiv, a apărut Omicron, a apărut filiaţia BA 5 Centaurus, de care nu se ştie prea multe”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Alexandrescu, medic la Institutul Naţional Cantacuzino din Bucureşti.

„El nu poate înceta decât atunci când este o transmitere aproape de zero şi când numărul deceselor e foarte mic, iar acum nu suntem în momentul de încetare a pandemiei.

Sigur va deveni, aşa cum s-a întâmplat la gripă, un virus sezonier. Asta nu înseamnă că la anumite intervale să determine pandemia, pentru că el evoluează în continuare, cu toate vaccinurile”, a continuat medicul, care este şi şeful Centrului Naţional de gripă din reţeaua OMS.

„Delta avea nişte proprietăţi în plus, adică era o tulpină încă neadaptată la om şi atunci organismele modelează puţin infecţia şi agentul infecţios.

Între timp, vaccinarea a dus la o diminuare a severităţii, dar cu o creştere a  transmisibilităţii”, a completat specialistul.

Foto descriptiv: France Bleu

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Lasă un răspuns

570 X 90 CUMPANA 3