New Profesional Consult 930 x 122

covid-19

Cursurile școlare și creșterea cazurilor de Covid-19: Ce se întâmplă la toamnă

Cursurile școlare și creșterea cazurilor de Covid-19: Ce se întâmplă la toamnă

Citiți și: Greva din școli: Examenele naționale, în pericol! Orele pierdute, recuperate

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat duminică la Prima TV în emisiunea Insider Politic, moderată de Sebastian Zachmann, că numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus s-a dublat în ultimele două săptămâni, însă a spus că „acest val pandemic” nu va duce la amânarea începerii şcolii sau desfăşurarea cursurilor în sistem online.

“Personal nu cred acest lucru din două motive. Primul motiv este legat de faptul că acest nou val pandemic se va epuiza până la deschiderea şcolilor. Lucrul acesta este aproape sigur şi va exista un interval de timp cu un număr mic de cazuri.

Citiți și: Vestea momentului despre înscrierea copiilor la școală!

Sigur, pot apărea şi alte valuri pandemice, dar până la urmă cred că lucrurile au intrat într-o anumită normalitate pe care am regăsit-o şi la Ministerul Educaţiei, în sensul de a păstra şcolile deschise şi vom monitoriza, vom propune aceeaşi modalitate de monitorizare a evoluţiei pandemiei în România dacă va fi cazul, nu automat, care să ţină cont de gradul de solicitare şi de încărcare a sistemului de sănătate, nu pur şi simplu de un număr de cazuri care poate nu avea niciun fel de relevanţă sau o relevanţă foarte mică şi care ţinea şcolile închise fără să fie persoane internate în spital”, a susţinut Rafila.

Potrivit acestuia, nu este important numărul de cazuri, ci dacă evoluţia acestora presupune sau nu spitalizare.

În opinia ministrului, infectarea cu noul coronavirus ar putea să se manifeste ca o răceală obişnuită.

Sursa: G4media.ro

Donaris 555×222

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3