New Profesional Consult 930 x 122

covid-19

Pandemia continuă! Covid-19, nivel maxim de alertă sanitară

Miercuri, 13 aprilie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis să mențină răspândirea COVID-19 ca urgenţă sanitară internaţională sau pandemie.

Citiți și: Fără vaccinuri! Țara care tratează COVID cu ceaiuri și gargară cu apă sărată

De asemenea, avertismentul specialiștilor este unul clar ”nu este momentul să lăsăm garda jos”, iar ţările trebuie să continue să se pregătească pentru a face faţă unui asemenea tip de criză.

Comitetul de Urgenţă al OMS (format din cercetători independenţi) a recomandat să nu fie schimbat nivelul de alertă privind COVID-19, în perspectiva ca virusul să continue să se transmită în mod intens.

Citiți și: Covid-19 se întoarce! Vine valul 6

De asemenea, evoluţia sa este imprevizibilă, iar mortalitatea se menţine la un nivel ridicat, a precizat directorul OMS.

Preşedintele Comitetului de urgenţă al OMS, Didier Houssin, a susţinut la rândul său că ”nu este momentul să ne relaxăm cu privire la acest virus”, nici să se piardă din vedere necesitatea de a continua testele de depistare pentru COVID-19.

Ca infecţia COVID-19 să nu mai fie plasată la nivelul maxim de alertă sanitară, Didier Houssin a explicat că este nevoie de întrunirea mai multor criterii, printre care unele epidemiologice şi altele legate de impactul coronavirusului în acele locuri unde răspândirea se menţine ridicată.

Important de menționat este și că numărul deceselor de COVID-19 raportate la nivel global, în ultima săptămână, a fost cel mai scăzut de la începutul pandemiei.

Foto descriptiv: Digi24

555×222  MAIA

Comentarii

New Profesional Consult 570×90