930 x122 grota rece

covid-19

    Pandemia continuă! Covid-19, nivel maxim de alertă sanitară

    Miercuri, 13 aprilie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis să mențină răspândirea COVID-19 ca urgenţă sanitară internaţională sau pandemie.

    Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

    De asemenea, avertismentul specialiștilor este unul clar ”nu este momentul să lăsăm garda jos”, iar ţările trebuie să continue să se pregătească pentru a face faţă unui asemenea tip de criză.

    Comitetul de Urgenţă al OMS (format din cercetători independenţi) a recomandat să nu fie schimbat nivelul de alertă privind COVID-19, în perspectiva ca virusul să continue să se transmită în mod intens.

    Citiți și: Revine coșmarul COVID

    De asemenea, evoluţia sa este imprevizibilă, iar mortalitatea se menţine la un nivel ridicat, a precizat directorul OMS.

    Preşedintele Comitetului de urgenţă al OMS, Didier Houssin, a susţinut la rândul său că ”nu este momentul să ne relaxăm cu privire la acest virus”, nici să se piardă din vedere necesitatea de a continua testele de depistare pentru COVID-19.

    Ca infecţia COVID-19 să nu mai fie plasată la nivelul maxim de alertă sanitară, Didier Houssin a explicat că este nevoie de întrunirea mai multor criterii, printre care unele epidemiologice şi altele legate de impactul coronavirusului în acele locuri unde răspândirea se menţine ridicată.

    Important de menționat este și că numărul deceselor de COVID-19 raportate la nivel global, în ultima săptămână, a fost cel mai scăzut de la începutul pandemiei.

    Foto descriptiv: Digi24

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3