930×122 CAPRA 5

covid-19

Fără vaccinuri! Țara care tratează COVID cu ceaiuri și gargară cu apă sărată

Coreea de Nord este țara care luptă contra COVID-19 cu antibiotice şi remedii casnice precum gargara cu apă sărată sau ceai.

Citiți și: O nouă variantă COVID sperie medicii din întreaga lume! Face deja ravagii!

Acest lucru se întâmplă în condițiile în care nu a început încă o campanie de vaccinare şi, până săptămâna trecută, regiunea insistata că nu există COVID.

Într-un interviu acordat luni televiziunii de stat, ministrul adjunct al sănătăţii publice, Kim Hyong Hun, a declarat că ţara a trecut de la un sistem de carantină la unul de tratament pentru a face faţă sutelor de mii de cazuri suspecte de ”febră” raportate în fiecare zi, anunţă Reuters.

Citiți și: O nouă variantă COVID, extrem de mortală, creată în laborator!

Pentru a trata COVID şi simptomele sale, presa de stat a încurajat pacienţii să folosească analgezice şi antifebrile, cum ar fi ibuprofenul, precum şi amoxicilina şi alte antibiotice – care nu combat viruşii, dar care sunt uneori prescrise pentru infecţii bacteriene secundare.

În timp ce anterior subestimau vaccinurile, considerând că acestea ”nu sunt un remediu”, mass-media au recomandat gargară cu apă sărată sau consumul de ceai de ”caprifoi japonez” sau de frunze de salcie de trei ori pe zi.

„Tratamentele tradiţionale sunt cele mai bune!”, a declarat o femeie pentru televiziunea de stat.

Liderul ţării, Kim Jong Un, a declarat duminică – când agenţia de ştiri de stat KCNA a raportat încă 392.920 de cazuri de febră şi alte opt decese – că rezervele de medicamente nu ajung la oameni şi a ordonat corpului medical al armatei să ajute la stabilizarea proviziilor în Pyongyang, unde pare să se concentreze epidemia.

Sursă: Antena 3

Foto descriptiv: Antena 3

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 pe 90 Costache