Donaris 930 x 122

covid-19

Fără vaccinuri! Țara care tratează COVID cu ceaiuri și gargară cu apă sărată

Coreea de Nord este țara care luptă contra COVID-19 cu antibiotice şi remedii casnice precum gargara cu apă sărată sau ceai.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

Acest lucru se întâmplă în condițiile în care nu a început încă o campanie de vaccinare şi, până săptămâna trecută, regiunea insistata că nu există COVID.

Într-un interviu acordat luni televiziunii de stat, ministrul adjunct al sănătăţii publice, Kim Hyong Hun, a declarat că ţara a trecut de la un sistem de carantină la unul de tratament pentru a face faţă sutelor de mii de cazuri suspecte de ”febră” raportate în fiecare zi, anunţă Reuters.

Citiți și: Revine coșmarul COVID

Pentru a trata COVID şi simptomele sale, presa de stat a încurajat pacienţii să folosească analgezice şi antifebrile, cum ar fi ibuprofenul, precum şi amoxicilina şi alte antibiotice – care nu combat viruşii, dar care sunt uneori prescrise pentru infecţii bacteriene secundare.

În timp ce anterior subestimau vaccinurile, considerând că acestea ”nu sunt un remediu”, mass-media au recomandat gargară cu apă sărată sau consumul de ceai de ”caprifoi japonez” sau de frunze de salcie de trei ori pe zi.

„Tratamentele tradiţionale sunt cele mai bune!”, a declarat o femeie pentru televiziunea de stat.

Liderul ţării, Kim Jong Un, a declarat duminică – când agenţia de ştiri de stat KCNA a raportat încă 392.920 de cazuri de febră şi alte opt decese – că rezervele de medicamente nu ajung la oameni şi a ordonat corpului medical al armatei să ajute la stabilizarea proviziilor în Pyongyang, unde pare să se concentreze epidemia.

Sursă: Antena 3

Foto descriptiv: Antena 3

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90