SMART KIDS 930X122

covid-19

Noi declarații cu privire la reintroducerea restricțiilor

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut noi declarații despre posibilitatea reintroducerii restricțiilor COVID în România.

Citiți și: Revine pandemia! Se închid restaurante și școli

Acesta a declarat că instaurarea unor noi restricţii în contextul pandemiei de COVID-19 ”depăşeşte competenţa şi puterea Ministerului Sănătăţii”.

DECLARAȚIILE MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII, ALEXANDRU RAFILA

„Instaurarea unor restricţii depăşeşte competenţa şi puterea Ministerului Sănătăţii. Noi ne referim la partea profesională, care ţine de asigurarea diagnosticului, evaluării, tratamentului şi informării regulate a populaţiei. Avem în fiecare zi un buletin informativ cu foarte multe amănunte.

Citiți și: Revine coșmarul „Covid-19”? Multe cazuri astăzi!

Toate lumea poate să înţeleagă, să vadă care este evoluţia. Continuăm într-un mod constructiv să recomandăm oamenilor atunci când se află în zone închise, aglomerate, în autobuze şi alte mijloace de transport să încerce să folosească masca, să fie distanţaţi atunci când pot şi să se spele pe mâini. Nu cred că sunt restricţii, sunt pur şi simplu elemente de siguranţă individuală. (…)

Nu e vorba că cineva s-a opus, pur şi simplu nu s-a mai prelungit această stare de alertă prin hotărârea Guvernului României şi implicit toate elementele pe care le aveam la îndemână au dispărut. Ne bazăm în continuare pe responsabilitate, pe informare. Poate că o să avem mai mare succes, pentru că uneori măsurile care par coercitive sunt mai greu de aplicat decât cele care invită la o responsabilitate individuală”, a declarat ministrul Sănătăţii la România TV.

”EU NU EXCLUD NIMIC”

De asemenea, Rafila subliniază faptul că nu exclude reintroducerea restricţiilor.

„Eu nu exclud nimic, dar având în vedere că propunerea noastră de ridicare etapizată a acestor restricţii ar fi controlat poate mai bine numărul de cazuri, şi nu mă refer la restricţii propriu-zise, ci pur şi simplu la utilizarea măştii în spaţiile interioare şi mijloacele de transport în comun, astea erau practic toate restricţiile la care ne refeream noi, cred că ar fi fost un lucru bun, pentru că ar fi încetinit transmiterea.

Noi acum de aflăm din nou la o rată de reproducere a infecţiei în jur de unu şi probabil să depăşim şi această cifră de unu, deci ne aşteptăm la un trend ascendent. (…) Important e să ţinem sub control, încât această creştere să nu devină îngrijorătoare”, a mai afirmat ministrul Alexandru Rafila.

Sursă: Antena 3

Foto descriptiv: Romania TV

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

SMART KIDS 570×90