NOR CURIER 930X122

covid-19

    Anunțul momentului despre COVID-19!

    Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunțat că au apărut două noi subvariante de Omicron.

    Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

    Virulența lor nu a fost încă determinată, însă aceste subvariante se află la originea noului val al pandemiei de COVID-19 din Africa de Sud, transmite organizația.

    „Oamenii de ştiinţă sud-africani care au identificat Omicron la sfârşitul anului trecut au semnalat în prezent alte două subvariante de Omicron, BA.4 şi BA.5, ca fiind la originea creşterii cazurilor în Africa de Sud”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă.

    Citiți și: Revine coșmarul COVID

    „Este prea devreme să ştim dacă aceste noi subvariante pot provoca forme mai severe ale bolii decât alte subvariante de Omicron, însă primele date sugerează că vaccinul continuă să ofere o bună protecţie împotriva formelor severe de COVID-19 şi reduce riscul de deces”, a mai spus acesta.

    De la începutul pandemiei, OMS a înregistrat peste 6,2 milioane de decese la nivel mondial , însă mulți consideră că cifrele reale sunt mult mai mari.

    „La nivel global, numărul de cazuri şi de decese cauzate de COVID-19 continuă să scadă, decesele săptămânale raportate sunt la cel mai scăzut nivel din martie 2020”, a mai spus şeful OMS.

    Cu toate acestea, la nivel regional, OMS a constatat o creştere a cazurilor pe continentele african şi american, determinată de subvariantele Omicron.

    Foto descriptiv

     

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3