930X122 MAIA

covid-19

Anunțul momentului despre COVID-19!

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunțat că au apărut două noi subvariante de Omicron.

Citiți și: Revine pandemia! Se închid restaurante și școli

Virulența lor nu a fost încă determinată, însă aceste subvariante se află la originea noului val al pandemiei de COVID-19 din Africa de Sud, transmite organizația.

„Oamenii de ştiinţă sud-africani care au identificat Omicron la sfârşitul anului trecut au semnalat în prezent alte două subvariante de Omicron, BA.4 şi BA.5, ca fiind la originea creşterii cazurilor în Africa de Sud”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă.

Citiți și: Revine coșmarul „Covid-19”? Multe cazuri astăzi!

„Este prea devreme să ştim dacă aceste noi subvariante pot provoca forme mai severe ale bolii decât alte subvariante de Omicron, însă primele date sugerează că vaccinul continuă să ofere o bună protecţie împotriva formelor severe de COVID-19 şi reduce riscul de deces”, a mai spus acesta.

De la începutul pandemiei, OMS a înregistrat peste 6,2 milioane de decese la nivel mondial , însă mulți consideră că cifrele reale sunt mult mai mari.

„La nivel global, numărul de cazuri şi de decese cauzate de COVID-19 continuă să scadă, decesele săptămânale raportate sunt la cel mai scăzut nivel din martie 2020”, a mai spus şeful OMS.

Cu toate acestea, la nivel regional, OMS a constatat o creştere a cazurilor pe continentele african şi american, determinată de subvariantele Omicron.

Foto descriptiv

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3