930×122 CUMPANA 5

covid-19

Totul se dă peste cap! Cercetătorii au făcut anunțul. Este vorba despre Omicron

S-au schimbat datele problemei. Potrivit unui nou studiu, varianta Omicron a virusului SARS-CoV2 este la fel de severă ca variantele anterioare.

Citiți și: Revine pandemia! Se închid restaurante și școli

Omicron este la fel de sever ca variantele anterioare şi la fel de contagios, acestea sunt concluziile studiului de amploare realizat în Statele Unite.

„Am constatat că riscurile de spitalizare și mortalitate au fost aproape identice”, au declarat patru oameni de știință citați de Reuters.

Citiți și: Revine coșmarul „Covid-19”? Multe cazuri astăzi!

Studiul a fost realizat pe baza datelor de la 130.000 de pacienți COVID din ultimii doi ani, perioadă în care diferitele variante ale coronavirusului au dominat lumea.

Studiul, aflat în curs de evaluare la Nature Portfolio și postat pe Research Square, include date demografice, rata de vaccinare și indicele de comorbiditate Charlson, care prezice riscul de deces în decurs de un an de la spitalizare pentru pacienții cu anumite probleme de sănătate.

Cercetările de până acum care au presupus că varianta Omicron este mai puțin severă au fost făcute în mai multe ţări, inclusiv în Africa de Sud, Scoția, Anglia și Canada, au declarat oamenii de știință de la Massachusetts General Hospital, Minerva University și Harvard Medical School.

Sursă: Mediafax

Foto descriptiv

Donaris 555×222

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3