Donaris 930 x 122

covid-19

O nouă variantă COVID, extrem de mortală, creată în laborator!

Cercetătorii americani au creat în laborator o nouă variantă de Covid, aceasta fiind o combinație între varianta Omicron și tulpina inițială, care a apărut prima dată în orașul Wuhan.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

Creația are o rată de mortalitate de 80%, notează Gândul, care citează publicația Boston Herald.

Combinația virală a ucis 80% dintre șoarecii de laborator pe care s-a făcut experimentul.

Citiți și: Revine coșmarul COVID

Șoarecii expuși doar la varianta Omicron au dezvoltat simptome ușoare.

Oamenii de știință de la Universitatea Boston au extras proteina spike de la Omicron, pe care au atașat-o variantei originale de SARS-CoV-2 care a declanșat pandemia, conform sursei citate.

După testarea acestei variante pe șoareci de laborator, au descoperit că 80% dintre aceștia au murit în urma expunerii la virus.

Însă, în momentul în care un grup similar de șoareci a fost expus doar la varianta Omicron, aceștia au avut doar simptome moderate ale bolii.

Totodată, cercetătorii au infectat și celule umane cu varianta hibrid a coronavirusului și au descoperit că la om este de cinci ori mai infecțioasă decât Omicron.

Potrivit datelor de până în prezent, această variantă creată în laborator este cea mai contagioasă formă a virusului de până acum.

Foto descriptiv: EL Pais in English

SMART KIDS 555×222

Comentarii

3 comentarii

  • Ina spune:

    Pentru ce au creat-o?

  • Ina spune:

    Inca nu e clar cum a aparut covid, dar sigur nu de la lilieci

  • Un cetățean spune:

    De ce nu anunță nimeni poliția?!Sper că acei oameni de știință să fie trași la răspundere…și să primească pedeapsa capitală

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA