930×122 CAPRA 5

covid-19

„10.000 de cazuri pe zi la sfârșitul lunii iulie”

Epidemiologul Octavian Jurma a făcut noi declarații despre valul 6 de COVID-19, spunând că, în următoarele săptămâni, România se va confrunta cu mii de cazuri de infectări zilnice cu coronavirus.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

Acesta a declarat faptul că țara noastră se confruntă deja de două săptămâni cu acest nou val al pandemiei, perioadă în care numărul infectărilor zilnice s-a dublat.

DECLARAȚIILE EPIDEMIOLOGULUI OCTAVIAN JURMA

„Din păcate, aşa cum s-a văzut, creşterea care a debutat acum patru săptămâni a continuat şi nu numai atât, dar s-a şi accelerat.

Citiți și: Revine coșmarul COVID

Săptămâna trecută, numărul de cazuri s-a dublat faţă de săptămâna precedentă, iar numărul de internări a crescut în rândul minorilor, a început să crească mai devreme, peste 60% pe săptămână, şi în rândul adulţilor avem, de asemenea, o creştere accentuată.

Asta înseamnă că, dacă pandemia va continua în acelaşi ritm, aşa cum a avertizat şi ministrul Sănătăţii, ne putem aştepta la numerele pe care le-am văzut în valul 5 Omicron din care am ieşit în luna martie, şi săptămâna aceasta, care va debuta, mă aştept să vedem cazuri în medie de peste 2000 pe zi ceea ce înseamnă că e posibil ca săptămâna viitoare să vedem şi peste 4000 de cazuri pe zi, având în vedere că se trece la raportarea zilnică.

Vârful anunţat, de 10.000 de cazuri, s-ar putea să îl vedem chiar la sfârşitul lunii iulie, ceea ce înseamnă că una din două: fie acesta va fi un vârf sau un platou înalt, cum am mai văzut în 2020, fie de o scădere şi un posibil nou val de toamnă”, a declarat Octavian Jurma.

„NU NE MAI PUTEM CONSIDERA VACCINAȚI DACĂ AVEM DOAR DOUĂ DOZE”

„Dacă vârful va fi în august, cum arată prognoza Ministerului Sănătăţii, este foarte posibil să vedem şi valori de peste 20.000 de cazuri pe zi chiar în acest val. Să sperăm că lucrurile vor merge pe scenariul optimist care, din punctul meu de vedere, este cel cu 10.000 de cazuri pe zi la sfârşitul lunii iulie.

Din secvenţierile care se fac şi în România, vedem că săptămâna trecută a fost încă o bătălie între versiunea B.A.2 care a dominat sfârşitul valului 5 Omicron şi versiunea B.A.5 care peste tot în Europea produce valul acesta al şaselea.

În România, versiunea B.A.5 este cea dominantă, care este mult mai infecţioasă decât versiunea B.A.2, ocoleşte cu uşurinţă imunitatea dobândită după infectare, dar şi după vaccinare, lucru care se vede din numărul mare de reinfectări, dar şi de spitalizări în rândul celor vaccinaţi. În România, foarte puţini oameni şi-au făcut şi a treia doză şi nu ne mai putem considera vaccinaţi dacă avem doar două doze”, a mai explicat epidemiologul.

Foto descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90