930×122 CAPRA 5

covid-19

Îngrijorarea crește! Noile variante COVID, scăpate de sub control

Infecțiile cu noile subvariante ale tulpinii Omicron a coronavirusului sunt într-o creștere continuă.

Citiți și: Fără vaccinuri! Țara care tratează COVID cu ceaiuri și gargară cu apă sărată

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a anunțat că acestea, subvariantele denumite BA.4 și BA.5, au fost reclasificate și din „variante de interes” sunt considerate acum „variante care determină îngrijorare (VOC)”, notează G4Media.ro.

ECDC menționează că răspândirea noilor subvariante BA.4 și BA.5 se datorează probabil capacității lor de a evita protecția imună indusă de infecția și/sau vaccinarea anterioară, în special dacă a trecut o perioadă de timp.

Citiți și: Totul se dă peste cap! Cercetătorii au făcut anunțul. Este vorba despre Omicron

Datele limitate disponibile la acest moment din studiile in vitro indică faptul că atât BA.4, cât și BA.5 sunt capabile să scape de protecția imună indusă de infecția cu BA.1 (varianta originală a Omicron), la persoanele nevaccinate.

Datele de la persoanele vaccinate au avut rezultate mai bune în studiile in vitro efectuate până acum, însă protecția derivată din vaccinurile disponibile în prezent scade în timp împotriva variantei Omicron.

Totodată, ECDC subliniază că, în prezent, nu există niciun indiciu cu privire la vreo modificare a severității pentru BA.4/BA.5 în comparație cu variantele anterioare ale Omicron.

La fel ca tulpina originală Omicron, cele două subvariante au fost detectate tot în Africa de Sud, la începutul acestui an.

Foto descriptiv

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

Donaris 570×90