Donaris 930 x 122

covid-19

    Cazurile de COVID îmbătrânesc oamenii cu 20 de ani

    Cazurile severe de COVID cauzează tulburări cognitive echivalente cu îmbătrânirea cu 20 de ani, potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, citat de Antena 3.

    Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

    „Este foarte posibil ca unele dintre aceste persoane să nu se mai recupereze niciodată pe deplin”, a avertizat un profesor din Cambridge.

    Concluziile noului studiu sunt că pacienții care depășesc infecțiile severe cu COVID suferă de aceeași deteriorare cognitivă prin care trec în general oamenii între 50 și 70 de ani.

    Citiți și: Revine coșmarul COVID

    Potrivit echipei de oameni de știință de la Universitatea din Cambridge și Imperial College din Londra, acest lucru este echivalentul pierderii a 10 puncte de IQ.

    La mai mult de șase luni după boală, efectele infecției cu coronavirus sunt încă detectabile, iar recuperarea cognitivă este, în cel mai bun caz, treptată.

    De asemenea, există tot mai multe dovezi că virusul COVID-19 provoacă probleme cognitive și de sănătate mintală de durată, pacienții recuperați prezentând încă simptome la câteva luni după infectare.

    Simptomele pe care aceștia le raportează includ ”oboseală”, ”ceață cerebrală”, probleme de reamintire a cuvintelor, tulburări de somn, anxietate și chiar tulburare de stres posttraumatic (PTSD), spun cercetătorii.

    Mai multe informații despre noul studiu, AICI.

    Sursă: Antena 3

    Foto descriptiv: Ro Health Review

     

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90