EcoMoto 930×122

covid-19

Medicii sunt în alertă! Sute de copii internaţi în spitale, unii dintre ei în stare gravă

Medicii sunt în alertă și vorbesc despre un așa zis val epidemiologic al bebelușilor, după ce sute de copii infectaţi cu coronavirus au fost internaţi în spitale, notează Antena 3.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

Din cauza numărului mare de pacienți,  unele secţii pediatrice pentru COVID vor fi extinse.

Conform sursei citate, în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Copii ”Marie Curie” timpii de aşteptare au depăşit două ore, în condiţiile în care, pe lângă urgenţele de zi cu zi, vin tot mai mulţi minori pozitivi la infecţia cu coronavirus, care caută ajutorul medicilor.

Citiți și: Revine coșmarul COVID

Această situație se regăsește, din păcate, în majoritatea spitalelor de pedriatie din ţară.

În total, 379 de copii din toată ţara sunt internaţi din cauza infecţiei cu coronavirus, cu 104 mai mulţi faţă de săptămâna anterioară.

Pe secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă sunt îngrijiţi, în stare gravă, trei minori, printre care şi o fetiţă din Fălticeni, judeţul Suceava.

Medicii spun că marea majoritate a bebelușilor sunt internați din precauţie.

Acest val de îmbolnăviri se suprapune cu un val de caniculă, fapt pentru care micuţii riscă să se dezhidrateze uşor şi să nu poată să se termoregleze.

Foto descriptiv: RFI Romania

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90