930×122 CAPRA 5

covid-19

Ministrul Sănătății, anunțul momentului! Cât de grav va fi valul 6 de COVID

Ministrul Sănătății confirmă posibila apariția a unui nou val de COVID-19 în România. Acesta declară că nu ar trebui să ne mai facem griji, deoarece infecţia cu noul coronavirus se transformă încet într-o viroză sezonieră.

Citiți și: O nouă variantă COVID sperie medicii din întreaga lume! Face deja ravagii!

Alexandru Rafila spune că valul 6 este posibil în România, iar în cazul în care acest lucru se va întâmpla, virusul ”nu va pune probleme mai ales că acum avem experienţă”.

DECLARAȚIILE MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII

„Eu am evitat să fiu tranşant, nu pentru că nu-mi place să fie tranşant, ci pentru că biologia este o ştiinţă şi o chestiune care este în continuă evoluţie. Opinia mea în momentul de faţă este că vor mai apărea îmbolnăviri, poate chiar un mic val, cum spuneţi dumneavoastră, dar care nu va avea impact asupra sănătăţii publice şi asupra capacităţii de apărare a asistenţei medicale.

Citiți și: O nouă variantă COVID, extrem de mortală, creată în laborator!

Dar asta nu înseamnă că în anumite zone sau în anumite populaţii vulnerabile care nu au fost protejate prin vaccinare nu vor fi la risc. Deci încet, încet această infecţie se transformă într-o viroză sezonieră şi dacă va exista un nou val, el nu va pune probleme mai ales că acum avem experienţă, suntem organizaţi şi am dezvoltat serviciile ambulatorii care previn supraîncărcarea spitalelor, a unităţilor de primiri urgenţe”, a declarat Alexandru Rafila.

Totodată, ministrul mai declară faptul că ideal ar fi ca pacienții să nu mai fie transportați la UPU şi să fie investigați și tratați în ambulatoriu. Făcând acest lucru, alte categorii de oameni care au nevoie de îngrijri pot beneficia de asistență medicală.

„Şi lucrul acesta, din păcate, s-a întâmplat. Am avut anul trecut un record de decese, la nivel naţional, nu numai din cauza infecţiei cu noul coronavirus, e adevărat în valul patru au murit 25.000 de persoane, dar am avut o mortalitate generală extrem de mare, care a depăşit cu 100.000 natalitatea.

Am avut un spor negativ de 100.000 de persoane în România datorită acestei mortalităţi ridicate şi, desigur, din cauza natalităţii care este redusă. Indicatorii demografici plasează România, alături de majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană, într-o zonă de pericol în ceea ce priveşte evoluţia demografică”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Alexandru Rafila.

Foto descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90