New Profesional Consult 930 x 122

covid-19

PITEȘTIUL ARE APARAT PENTRU TRATAREA CU PLASMĂ UMANĂ A PACIENȚILOR CU COVID-19

Săptămâna trecută a fost încheiat un protocol între Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeş şi firma Besmax Pharma Distribution, prin care Centrului de Transfuzie Sanguină din Piteşti i-a fost pus la dispoziţie, cu titlu gratuit pentru un an, un echipament nou de plasmafereză.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

Însoţit de 100 de kit-uri de colectare, aparatul va fi folosit pentru colectarea de plasmă umană cu scopul de a se asigura accesul pacienţilor cu COVID-19 la tratamentul cu plasmă umană hiperimună, colectată de la convalescenţi.

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, anunță că aparatul va fi pus în funcțiune într-o săptămână.

Citiți și: Veste mult așteptată pentru piteșteni! Se rezolvă o veche problemă a locuitorilor

Precizăm că Ministerul Sănătății a aprobat metodologia pentru tratarea pacienților COVID prin aparatele de plasmafereză (recoltare de plasmă umană de la persoanele vindecate de COVID-19).

Pe de altă parte, prefectul informează că tot peste o săptămână sau cel mult o săptămână și jumătate va deveni funcțional un aparat de testare de tip Real Time PCR la Spitalul Municipal Câmpulung.

„Acesta este cumpărat prin contribuția companiei Holcim, care a donat 55.000 de euro, și prin eforturile Consiliului Local.

La Câmpulung avem personal care a început deja programul de formare, care va fi gata până la sfârșitul achiziției aparatului”, anunță Emanuel Soare.

Amintim că de ieri, 23 aprilie 2020, în județul Argeș se pot efectua teste pentru depistarea infectării cu noul coronavirus cu două aparate de tip Real Time PCR. Ambele se află în dotarea laboratorului de analize al Spitalului Orășenesc Mioveni. (Foto: descriptiv. Sursa: Gulliver/Getty Images)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90